Συνταγές Μαγειρικής με νου

ΝΟΣΤΙΜΕΣ & ΕΞΥΠΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Συνταγή για Κοτόπουλο με πολύχρωμες πιπεριές

Κοτόπουλο με πολύχρωμες πιπεριές

Αξιολογήστε αυτή τη συνταγή
(5 ψήφοι)

Μερίδες: 4

Υλικά:

  • 4 φιλέτα στήθος ή μπούτι σε χοντρά κομμάτια
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο (χωρίς φύτρα)
  • 2 πράσινες πιπεριές χοντροκομμένες
  • 2 κόκκινες πιπεριές χοντροκομμένες
  • 2 κίτρινες πιπεριές χοντροκομμένες
  • 100 γρ. σελινόριζα σε χοντρά κομμάτια
  • 1 ντομάτα χοντροκομμένη σε κύβους
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 2 κλωναράκια θυμάρι
  • 2  κλωναράκια φρέσκια ρίγανη
  • ½ φλυτζάνι τσαγιού λευκό κρασί
  • ½ φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 κύβο ζωμού βοδινού
  • 2 κ. σ. αλεύρι κοσκινισμένο
  • 50 γρ. κρέμα γάλακτος

 

Εκτέλεση:

Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο,βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα και το θωρακίζουμε . Στη συνέχεια αφαιρούμε το κρέας και σωτάρουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές, σελινόριζα, δάφνη, ρίγανη, θυμάρι, σκόρδο, προσθέτουμε το κοτόπουλο, το αλεύρι και τα σβήνουμε με κρασί. Μόλις εξατμιστεί βάζουμε την ντομάτα και 1 ½ ποτήρι του νερού νερό στο οποίο έχουμε διαλύσει το κύβο και τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά  περίπου 20'-30' μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και το κοτόπουλο. Τέλος προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος για να πάρει μια βράση.

 

Σημείωση

Συνοδεύεται με ρύζι ή πουρέ λαχανικών ή σελινόριζας.
Δημοσιευμένο στο Πουλερικά Γράφει ο/η  Συνταγές με νου Αναγνώστηκε 3072 φορές

Αφήστε ένα σχόλιο

Βεβαιωθείτε ότι στα πεδία που σημαίνονται με (*) έχετε εισάγει τις απαιτούμενες πληροφορίες.
Βασικός HTML κώδικας επιτρέπεται.

Είστε εδώ: Συνταγές Μαγειρικής Πουλερικά Κοτόπουλο με πολύχρωμες πιπεριές