Συνταγές Μαγειρικής με νου

ΝΟΣΤΙΜΕΣ & ΕΞΥΠΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Συνταγή για Κοτόπουλο με μανιτάρια και εστραγκόν

Κοτόπουλο με μανιτάρια και εστραγκόν

Αξιολογήστε αυτή τη συνταγή
(1 Ψήφος)

Μερίδες: 5 - 6

Υλικά:

  • 4 φιλέτα στήθος σε λεπτές λωρίδες
  • 500 γρ. μανιτάρια φρέσκα
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο (χωρίς φύτρα)
  • ½ φλυτζάνι  τσαγιού μαυροδάφνη
  • 400 ml κρέμα γάλακτος
  • 10 φυλλαράκια εστραγκόν
  • Αλάτι, πιπέρι
  • ½ φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 καρότο σε λωρίδες (ζουλιέν)

 

Εκτέλεση:

Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα και σωτάρουμε το κοτόπουλο. Όταν είναι έτοιμο το αφαιρούμε από την κατσαρόλα και προσθέτουμε το κρεμμύδι, σκόρδο, μανιτάρια και το καρότο και τα σωτάρουμε. Μόλις είναι έτοιμα βάζουμε το κοτόπουλο πάλι και το σβήνουμε με κρασί. Μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε το εστραγκόν και την κρέμα γάλακτος και το αφήνουμε να δέσει η σάλτσα. Αν χρειαστεί προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι.

 

Σημείωση

Συνοδεύεται με ρύζι ή σουφλέ πατάτας ή πατάτες τηγανιτές.
Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε 30 γρ. παρμεζάνα.
Για γαρνιτούρα βάζουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό από πάνω.
Δημοσιευμένο στο Πουλερικά Γράφει ο/η  Συνταγές με νου Αναγνώστηκε 1698 φορές

Αφήστε ένα σχόλιο

Βεβαιωθείτε ότι στα πεδία που σημαίνονται με (*) έχετε εισάγει τις απαιτούμενες πληροφορίες.
Βασικός HTML κώδικας επιτρέπεται.

Είστε εδώ: Συνταγές Μαγειρικής Πουλερικά Κοτόπουλο με μανιτάρια και εστραγκόν