Μερίδες: 4
Υλικά:
- 4 φιλέτα στήθος ή μπούτι κοτόπουλου σε χοντρές λουρίδες
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο (χωρίς φύτρα)
- 2 κ. σ. μουστάρδα
- Χυμός από 2 λεμόνια
- Αλάτι, πιπέρι
- Θυμάρι
- Λίγο ψιλοκομμένο άνηθο για ντεκόρ
- ½ φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- ½ φλυτζάνι τσαγιού λευκό κρασί
- 1 φύλλο δάφνης
Εκτέλεση:
Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο, βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα και το θωρακίζουμε . Στη συνέχεια αφαιρούμε το κρέας και σωτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και το σβήνουμε με κρασί. Μόλις εξατμιστεί, ρίχνουμε το θυμάρι, δάφνη, 1 ποτήρι του νερού νερό και το αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά περίπου 15' - 20' μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο. Ανακατεύουμε την μουστάρδα με το λεμόνι και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα και το αφήνουμε να πάρει μια βράση. Τέλος προσθέτουμε από πάνω το άνηθο.
Σημείωση
Αν θέλουμε πιο έντονη γεύση μπορούμε να προσθέσουμε 1 κύβο ζωμού κότας, αλλά να προσέξουμε το αλάτι μας γιατί ήδη έχει αλάτι ο κύβος.Για να πήξει η σάλτσα μας βάζουμε κόρν φλάουερ ή το αφήνουμε να βράσει λίγο ακόμα.
Το σερβίρουμε με ρύζι ή με βραστά λαχανικά.