Συνταγές Μαγειρικής με νου

ΝΟΣΤΙΜΕΣ & ΕΞΥΠΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Συνταγή για Κοτόπουλο με κάρυ και γιαούρτι

Κοτόπουλο με κάρυ και γιαούρτι

Αξιολογήστε αυτή τη συνταγή
(0 ψήφοι)

Μερίδες: 6

Υλικά:

  • 1 φλυτζάνι στραγγιστό γιαούρτι
  • ½ φλυτζάνι κρέμα καρύδας
  • ¼ φλυτζάνι κόλιανδρο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • 1 κ.σ. χυμό λάιμ
  • 1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
  • 1 κ.σ. κάρυ σκόνη
  • Μαύρο πιπέρι
  • 1 κιλό κομμάτια κοτόπουλου
  • 1 φλυτζάνι στραγγιστό γιαούρτι έξτρα

 

Εκτέλεση:

Ανακατέψτε το γιαούρτι, την κρέμα καρύδας, το κομμένο κόλιανδρο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον χυμό λάιμ και το ξύσµα, το κάρυ και το πιπέρι σε ένα μεγάλο ρηχό πυρέξ. Προσθέστε τα κομμάτια του κοτόπουλου. Ανακατέψτε τα καλά. Σκεπάστε το πυρέξ με διάφανη μεμβράνη. Μαρινάρετε το κοτόπουλο για κάμποσες ώρες.

Βγάλτε το κοτόπουλο από τη σάλτσα μαριναρίσματος. Βάλτε το σε ένα ρηχό ταψί. Ψήστε το στους 180° C για 40-45 λεπτά.

Σερβίρετέ το με το έξτρα γιαούρτι και ρύζι ή σαλάτα.

Δημοσιευμένο στο Πουλερικά Γράφει ο/η  Συνταγές με νου Αναγνώστηκε 1941 φορές

Σχετικές συνταγές (ανά ετικέτα)

Αφήστε ένα σχόλιο

Βεβαιωθείτε ότι στα πεδία που σημαίνονται με (*) έχετε εισάγει τις απαιτούμενες πληροφορίες.
Βασικός HTML κώδικας επιτρέπεται.

Είστε εδώ: Συνταγές Μαγειρικής Πουλερικά Κοτόπουλο με κάρυ και γιαούρτι