Συνταγές Μαγειρικής με νου

ΝΟΣΤΙΜΕΣ & ΕΞΥΠΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Συνταγή για Κοτόπουλο λεμονάτο

Κοτόπουλο λεμονάτο

Αξιολογήστε αυτή τη συνταγή
(2 ψήφοι)

Μερίδες: 4

Υλικά:

  • 4 φιλέτα  στήθος ή μπούτι
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο (χωρίς φύτρα)
  • Χυμός από 2 λεμόνια
  • Αλάτι, πιπέρι Θυμάρι
  • Λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό για ντεκόρ
  • ½ φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • ½ φλυτζάνι τσαγιού λευκό κρασί
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 2 πρέζες ρίγανη
  • 1 σφηνάκι κρέμα γάλακτος
  • 2 κ. σ. αλεύρι κοσκινισμένο

 

Εκτέλεση:

Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο, βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα και το θωρακίζουμε . Στη συνέχεια αφαιρούμε το κρέας και σωτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και το αλεύρι, τα ανακατεύουμε και το σβήνουμε  με κρασί. Μόλις εξατμιστεί το κράσι προσθέτουμε το λέμονι, θυμάρι, δάφνη, ρίγανη και 1 ποτήρι του νερού νερό και το αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά περίπου 15'-20' μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο. Τέλος προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και τον μαϊντανό και το αφήνουμε να πάρει μια βράση.

 

Σημείωση

Αν θέλουμε πιο έντονη γεύση μπορούμε να προσθέσουμε 1 κύβο ζωμού κότας, αλλά να προσέξουμε το αλάτι μας γιατί ήδη έχει αλάτι ο κύβος.
Το σερβίρουμε με ρύζι ή με λαχανικά.
Δημοσιευμένο στο Πουλερικά Γράφει ο/η  Συνταγές με νου Αναγνώστηκε 2707 φορές

Αφήστε ένα σχόλιο

Βεβαιωθείτε ότι στα πεδία που σημαίνονται με (*) έχετε εισάγει τις απαιτούμενες πληροφορίες.
Βασικός HTML κώδικας επιτρέπεται.

Είστε εδώ: Συνταγές Μαγειρικής Πουλερικά Κοτόπουλο λεμονάτο