Συνταγές Μαγειρικής με νου

ΝΟΣΤΙΜΕΣ & ΕΞΥΠΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Συνταγή για Κοτόπουλο κοκκινιστό

Κοτόπουλο κοκκινιστό

Αξιολογήστε αυτή τη συνταγή
(3 ψήφοι)

Μερίδες: 4

Υλικά:

  • 4 φιλέτα στήθος ή μπούτι σε χοντρά κομμάτια
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο (χωρίς φύτρα)
  • 250 γρ. χυμός ντομάτας ή κονκασέ
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Ζάχαρη
  • ½ φλυτζάνι τσαγιού κόκκινο κρασί
  • ½ φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 ξυλαράκι κανέλα
  • 5 κόκκους μπαχάρι
  • 3 κλωναράκια θυμάρι
  • 1 φύλλο δάφνης

 

Εκτέλεση:

Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο, βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα και θωρακίζουμε το κοτόπουλο, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο. Όταν σωταριστούν το σβήνουμε με κρασί, ρίχνουμε την ντομάτα, 2 ποτήρια του νερού νερό, αλάτι,πιπέρι, ζάχαρη και σε ένα τούλι βάζουμε όλα τα μπαχαρικά μας και το βάζουμε στην κατσαρόλα. Το βράζουμε σε μέτρια φωτιά περίπου 30' μέχρι να γίνει το κοτόπουλο και να δέσει η σάλτσα μας.

 

Σημείωση

Αν θέλουμε προσθέτουμε 1 κύβο ζωμό κότας.
Το σερβίρουμε με οποιοδήποτε ζυμαρικό ή ρύζι η πουρέ πατάτας.
Δημοσιευμένο στο Πουλερικά Γράφει ο/η  Συνταγές με νου Αναγνώστηκε 1701 φορές
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Κοτόπουλο σουπρέμ με σουσάμι »

1 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Βεβαιωθείτε ότι στα πεδία που σημαίνονται με (*) έχετε εισάγει τις απαιτούμενες πληροφορίες.
Βασικός HTML κώδικας επιτρέπεται.

Είστε εδώ: Συνταγές Μαγειρικής Πουλερικά Κοτόπουλο κοκκινιστό