Συνταγές Μαγειρικής με νου

ΝΟΣΤΙΜΕΣ & ΕΞΥΠΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Συνταγή για Οσο μπούκο

Οσο μπούκο

Αξιολογήστε αυτή τη συνταγή
(2 ψήφοι)

Μερίδες: 4-6

Υλικά:

  • 8 κότσια μοσχαριού
  • ½ φλυτζάνι τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/3 του φλυτζανιού ελαιόλαδο
  • 2 μέτρια κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
  • 2 καρότα σε ροδέλες
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένα
  • ½ φλυτζάνι τσαγιού λευκό κρασί
  • 400γρ χυμός ντομάτας ή κονκασέ
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Θυμάρι
  • 2 φλυτζάνια τσαγιού νερό

Εκτέλεση:

Πασπαλίζουμε καλά το κρέας με το αλεύρι και το τηγανίζουμε σε μια κατσαρόλα μέχρι να πάρει χρώμα. Το στραγγίζουμε σε ένα απορροφητικό χαρτί. Στη συνέχεια σωτάρουμε στην ίδια κατσαρόλα το κρεμμύδι, σκόρδο και το καρότο. Τέλος προσθέτουμε το κρέας και τα σβήνουμε με το κρασί. Βάζουμε το χυμό ντομάτας, το νερό, αλάτι, πιπέρι και θυμάρι. Μόλις πάρει μια βράση τα μεταφέρουμε όλα σε μια γάστρα και τα ψήνουμε στο φούρνο στους 190° C περίπου 1 ½ ώρα.

Δημοσιευμένο στο Μοσχάρι Γράφει ο/η  Συνταγές με νου Αναγνώστηκε 2342 φορές
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Σνίτσελ cordon blue Σνίτσελ μοσχαριού »

Αφήστε ένα σχόλιο

Βεβαιωθείτε ότι στα πεδία που σημαίνονται με (*) έχετε εισάγει τις απαιτούμενες πληροφορίες.
Βασικός HTML κώδικας επιτρέπεται.