Συνταγές Μαγειρικής με νου

ΝΟΣΤΙΜΕΣ & ΕΞΥΠΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Συνταγή για Μοσχάρι στιφάδο

Μοσχάρι στιφάδο

Αξιολογήστε αυτή τη συνταγή
(0 ψήφοι)

Μερίδες: 4

Υλικά:

  • 1 κιλό μοσχάρι (σπάλα ή ποντίκι η κυλότο)
  • 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 2 σφηνάκια ξύδι
  • 2 σφηνάκια κόκκινο κρασί
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 ξυλάκι κανέλλας
  • 2 κλωναράκια θυμάρι
  • 1 κιλό κρεμμυδάκια για στιφάδο
  • 500 ml χυμός ντομάτας ή κονκασέ
  • Ζάχαρη
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 2 κλωναράκια φρέσκο δεντρολίβανο
  • 1 φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο

 

Εκτέλεση:

Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα και θωρακίζουμε καλά το κρέας. Το κρατάμε στην άκρη και σωτάρουμε στην κατσαρόλα τα κρεμμύδια, σκόρδο, δάφνη, θυμάρι, κανέλλα, δεντρολίβανο και προσθέτουμε το κρέας, το σβήνουμε με το ένα σφηνάκι κράσι και το ένα ξύδι το αφήνουμε να εξατμιστεί. Προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας, αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη και το νερό και το αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά μέχρι να γίνει το κρέας. Στην συνέχεια βάζουμε λίγο λάδι στο τηγάνι και σωτάρουμε τα κρεμμυδάκια, μόλις πάρει χρυσαφί χρώμα τα σβήνουμε το 1 σφηνάκι ξύδι και το 1 σφηνάκι κρασί. Και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα με το κρέας.

 

Σημείωση

Εάν θέλουμε προσθέτουμε παραπάνω κρεμμυδάκια.
Δημοσιευμένο στο Μοσχάρι Γράφει ο/η  Συνταγές με νου Αναγνώστηκε 1417 φορές
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Μπιφ Ουέλινγκτον »

Αφήστε ένα σχόλιο

Βεβαιωθείτε ότι στα πεδία που σημαίνονται με (*) έχετε εισάγει τις απαιτούμενες πληροφορίες.
Βασικός HTML κώδικας επιτρέπεται.

Είστε εδώ: Συνταγές Μαγειρικής Μοσχάρι Μοσχάρι στιφάδο