Συνταγές Μαγειρικής με νου

ΝΟΣΤΙΜΕΣ & ΕΞΥΠΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Συνταγή για Μοσχάρι με μανιτάρια

Μοσχάρι με μανιτάρια Πρόταση του ΣΕΦ

Αξιολογήστε αυτή τη συνταγή
(3 ψήφοι)

Μερίδες: 4

Υλικά:

  • 1 κιλό μοσχάρι σπάλα ή ποντίκι σε μπουκιές
  • 500 γρ. μανιτάρια φρέσκα στα τέσσερα
  • 3 καρότα σε ροδέλες
  • 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένα
  • 250 γρ. μαυροδάφνη
  • 2 κ. σ. αλεύρι κοσκινισμένο
  • αλάτι, πιπέρι
  • ½ φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 5 κόκκους μπαχάρι

 

Εκτέλεση:

Μπλασάρουμε το κρέας ή το θωρακίζουμε καλά. Το αφαιρούμε από την κατσαρόλα και σωτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, και τα καρότα. Μόλις σωταριστούν προσθέτουμε το κρέας, το αλεύρι και τα ανακατεύουμε να πάει παντού. Το σβήνουμε με κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και το μπαχάρι σε ένα τούλι. Βάζουμε 2 ποτήρια του νερού νερό και το αφήνουμε να βράσει 1.30 ώρα περίπου μέχρι να γίνει το κρέας. Παράλληλα σωτάρουμε τα μανιτάρια και 10 λεπτά πρίν ετοιμαστεί το φαγητό μας  προσθέτουμε τα μανιτάρια.

 

Σημείωση

Το συνοδεύουμε με ρύζι ή πουρέ.
Δημοσιευμένο στο Μοσχάρι Γράφει ο/η  Συνταγές με νου Αναγνώστηκε 2605 φορές
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Σνίτσελ μοσχαριού Μοσχάρι γιουβέτσι »

Αφήστε ένα σχόλιο

Βεβαιωθείτε ότι στα πεδία που σημαίνονται με (*) έχετε εισάγει τις απαιτούμενες πληροφορίες.
Βασικός HTML κώδικας επιτρέπεται.

Είστε εδώ: Συνταγές Μαγειρικής Μοσχάρι Μοσχάρι με μανιτάρια