Συνταγές Μαγειρικής με νου

ΝΟΣΤΙΜΕΣ & ΕΞΥΠΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Συνταγή για Μοσχάρι γιουβέτσι

Μοσχάρι γιουβέτσι

Αξιολογήστε αυτή τη συνταγή
(0 ψήφοι)

Μερίδες: 4

Υλικά:

  • 1 κιλό μοσχάρι σπάλα ή ποντίκι σε μπουκιές
  • 1 πακέτο κριθαράκι μέτριο
  • 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 2 φύλλο δάφνης
  • 5 κόκκους μπαχάρι
  • 1 ξυλαράκι κανέλας
  • 4 γαρύφαλλα
  • 500 γρ. χυμός ντομάτας ή κονκασέ
  • 2 κ. σ. αλεύρι κοσκινισμένο
  • 100 γρ. κρασί κόκκινο
  • ½ φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 πρέζες θυμάρι
  • 2 πρέζες ρίγανη
  • 5 κόκκους πιπεριού
  • 1 κ. σ. ντοματοπελτέ
  • 60 γρ. παρμεζάνα

 

Εκτέλεση:

Μπλασάρουμε το κρέας ή το θωρακίζουμε καλά. Σωτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, πασπαλίζουμε με αλεύρι το ανακατεύουμε να πάει παντού και το σβήνουμε με κρασί. Μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, 2 ποτήρια του νερού νερό στο οποίο έχουμε διαλύσει τον πελτέ. Παίρνουμε ένα τούλι και βάζουμε όλα τα μπαχαρικά μαζί και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα μας. Τέλος βάζουμε αλάτι, πιπέρι, θυμάρι, ρίγανη και το αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά περίπου 1.30 ώρα μέχρι να γίνει το κρέας και αν χρειαστεί προσθέτουμε ακόμα νερό. Για κάθε 1 φλιτζάνι τσαγιού κριθαράκι αναλογεί 3 φλυτζάνια τσαγιού νερό. Πρώτα προσθέτουμε το ζουμί που έχουμε στην κατσαρόλα και μετά βάζουμε όσο νερό χρειαστεί. Το βάζουμε σε ένα ταψί και το ψήνουμε στους 200° C περίπου  20' μέχρι να γίνει το κριθαράκι, το ελέγχουμε για να δούμε αν χρειαστεί νερό. Στο τέλος αν θέλουμε προσθέτουμε τυρί από πάνω.

Δημοσιευμένο στο Μοσχάρι Γράφει ο/η  Συνταγές με νου Αναγνώστηκε 1901 φορές
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Μοσχάρι με μανιτάρια Μοσχάρι κοκκινιστό »

Αφήστε ένα σχόλιο

Βεβαιωθείτε ότι στα πεδία που σημαίνονται με (*) έχετε εισάγει τις απαιτούμενες πληροφορίες.
Βασικός HTML κώδικας επιτρέπεται.

Είστε εδώ: Συνταγές Μαγειρικής Μοσχάρι Μοσχάρι γιουβέτσι