Συνταγές Μαγειρικής με νου

ΝΟΣΤΙΜΕΣ & ΕΞΥΠΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μοσχάρι

Μοσχάρι

Το μοσχαρίσιο κρέας μας προσφέρει ζωϊκό λεύκωμα μεγάλης αξίας το οποίο αξιοποιείται πολύ καλά από τον οργανισμό μας. Είναι ιδιαίτερο φτωχό σε λίπος και εύπεπτο κρέας. Στο μοσχαρίσιο κρέας εκτός από το εύπεπτο λεύκωμα περιέχονται ιδίως οι ανόργανες ουσίες νάτριο και φώσφορος και οι βιταμίνες Β1 και Β2.  

Βρείτε στον ιστότοπό μας για μεγάλη ποικιλία συνταγών μαγειρικής για μοσχάρι. 

Μερίδες: 2 Υλικά: 50 γρ. βούτυρο 4 μέτριες πατάτες, βρασμένες, καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους 375 γρ. βρασμένο κορνμπίφ, κομμένο σε κύβους 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο Αλάτι, πιπέρι Κέτσαπ ή σάλτσα τσίλι 2 βρασμένα ή τηγανισμένα αυγά (προαιρετικά)   Εκτέλεση: Λιώστε το βούτυρο σ' ένα τηγάνι. Προσθέστε τις πατάτες, το κορνμπίφ, το κρεμμύδι, αλάτι και πιπέρι. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, για 1'. Πιέστε…
Μερίδες: 4 Υλικά: 1 κιλό μοσχάρι σπάλα ή ποντίκι σε μπουκιές 1 πακέτο κριθαράκι μέτριο 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο αλάτι, πιπέρι 2 φύλλο δάφνης 5 κόκκους μπαχάρι 1 ξυλαράκι κανέλας 4 γαρύφαλλα 500 γρ. χυμός ντομάτας ή κονκασέ 2 κ. σ. αλεύρι κοσκινισμένο 100 γρ. κρασί κόκκινο ½ φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο 2 πρέζες θυμάρι 2 πρέζες ρίγανη…
Μερίδες: 4 Υλικά: 1 κιλό μοσχάρι σπάλα ή ποντίκι σε μπουκιές 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο αλάτι, πιπέρι 2 φύλλο δάφνης 5 κόκκους μπαχάρι 1 ξυλαράκι κανέλας 4 γαρύφαλλα 500 γρ. χυμός ντομάτας ή κονκασέ 2 κ. σ. αλεύρι κοσκινισμένο 100 γρ. κρασί κόκκινο ½ φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο 2 πρέζες θυμάρι 2 πρέζες ρίγανη 5 κόκκους πιπεριού 1…
Μερίδες: 4 Υλικά: 1 κιλό μοσχάρι σπάλα ή ποντίκι σε μπουκιές 500 γρ. μανιτάρια φρέσκα στα τέσσερα 3 καρότα σε ροδέλες 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένα 250 γρ. μαυροδάφνη 2 κ. σ. αλεύρι κοσκινισμένο αλάτι, πιπέρι ½ φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο 5 κόκκους μπαχάρι   Εκτέλεση: Μπλασάρουμε το κρέας ή το θωρακίζουμε καλά. Το αφαιρούμε από την…
Μερίδες: 4 Υλικά: 1 κιλό μοσχάρι (σπάλα ή ποντίκι η κυλότο) 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο 2 σφηνάκια ξύδι 2 σφηνάκια κόκκινο κρασί 2 φύλλα δάφνης 1 ξυλάκι κανέλλας 2 κλωναράκια θυμάρι 1 κιλό κρεμμυδάκια για στιφάδο 500 ml χυμός ντομάτας ή κονκασέ Ζάχαρη Αλάτι, πιπέρι 2 κλωναράκια φρέσκο δεντρολίβανο 1 φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο   Εκτέλεση: Βάζουμε το λάδι…
Μερίδες: 6-8 Υλικά: 1 κιλό βοδινό φιλέτο ή κιλότο Φρεσκoτριμμένο μαύρο πιπέρι 1 κ.σ. λάδι 2 κ.σ. κονιάκ 125 γρ. άκοπο πιπέρι 2 φύλλα σφολιάτας 1 αυγό, ελαφρά χτυπημένο   Εκτέλεση: Προθερμάνετε το φούρνο στους 210° C. Αφαιρέστε τα πάχος και τα νεύρα από τα κρέας. Δέστε το σφιχτά με σπάγκο σε κανονικά διαστήματα, για να μπορέσει να διατηρήσει τα σχήμα…
Μερίδες: 4-6 Υλικά: 8 κότσια μοσχαριού ½ φλυτζάνι τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1/3 του φλυτζανιού ελαιόλαδο 2 μέτρια κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα 2 καρότα σε ροδέλες 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένα ½ φλυτζάνι τσαγιού λευκό κρασί 400γρ χυμός ντομάτας ή κονκασέ Αλάτι, πιπέρι Θυμάρι 2 φλυτζάνια τσαγιού νερό Εκτέλεση: Πασπαλίζουμε καλά το κρέας με το αλεύρι και το τηγανίζουμε σε μια…
Μερίδες: 4-5 Υλικά: 1 ½ κιλό παϊδάκια Αλάτι, πιπέρι Ρίγανη Θυμάρι   Υλικά για τη σάλτσα: 1 κ. σ. ελαιόλαδο 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο 2 κ. σ. καστανή ζάχαρη 2 κ. σ. ξύδι (μηλόξιδο) 400 γρ. χυμό ντομάτας  ή κέτσαπ 1 κ. γ. ρίγανη ½  κ. γ. κύμινο 1 κ. γ.  καυτερό πιπέρι κόκκινο 1 κ. σ.…
Μερίδες: 4 Υλικά: 4 φιλέτα μοσχαρίσια σνίτσελ 4 φέτες τυρί gooda 4 φέτες καπνιστό ζαμπόν 2 αυγά 100 γρ. αλεύρι 100 γρ φρυγανιά 30 γρ. παρμεζάνα αλάτι, πιπέρι Μοσχοκάρυδο Θυμάρι   Εκτέλεση: Ανοίγουμε τα φιλέτα ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, θυμάρι. Γεμίζουμε το κάθε ένα  φιλέτο  με μια φέτα τυρί ,ζαμπόν. Το κλείνουμε καλά πανάρωντας  το με αλεύρι στο οποίο έχουμε προσθέσει το…
Μερίδες: 4 Υλικά: 4 σνίτσελ εσκαλόπ 100 γρ. αλεύρι 100 γρ. φρυγανιά 2 αυγά 50 γρ. παρμεζάνα Αλάτι, πιπέρι Μοσχοκάρυδο   Εκτέλεση: Παίρνουμε τα σνίτσελ τα αλατοπιπερώνουμε, βάζουμε το μοσχοκάρυδο. Περνάμε το σνίτσελ από το αλεύρι στο οποίο έχουμε ανακατέψει με το τυρί, ύστερα στο αυγό και τέλος την φρυγανιά. Το τηγανίζουμε σε αρκετό σπορέλαιο σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει…