Συνταγές Μαγειρικής με νου

ΝΟΣΤΙΜΕΣ & ΕΞΥΠΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Συνταγή για Κουνέλι ξιδάτο

Κουνέλι ξιδάτο

Αξιολογήστε αυτή τη συνταγή
(0 ψήφοι)

Μερίδες:

Υλικά:

  • 1 κουνέλι, περίπου 1 ½ κιλό, κομένο σε 12-18 κομμάτια
  • 175 γρ. βούτυρο
  • 1 κιλό κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • ½ λίτρο ζωμό κρέατος
  • 1 λίτρο ξύδι (μαρινάδα)
  • ½ ματσάκι άνηθο

 

Αρώματα και μπαχαρικά:

  • 3 φύλλα δάφνης
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 2 πρέζες γαρύφαλλο
  • 2-4 πρέζες ζάχαρη
  • 2 πρέζες πάπρικα
  • αλάτι, πιπέρι

 

Εκτέλεση:

Πλένετε το κουνέλι, το κόβετε σε κομμάτια και το μαρινάρετε με ξύδι για μία ολόκληρη νύχτα. Την επομένη, το σουρώνετε και το σοτάρετε με βούτυρο, μέχρι να ροδίσει. Κατόπιν, το βγάζετε από το τηγάνι και στο ίδιο βούτυρο σοτάρετε τα κρεμμύδια. Όταν γίνουν διάφανα προσθέτετε στο τηγάνι το κουνέλι, το ζωμό του κρέατος, ένα φλιτζάνι ξύδι, τη δάφνη, το αλάτι, το πιπέρι, τη ζάχαρη και το ματσάκι άνηθο, όπως είναι δεμένο και άκοπο.

Ψήνετε το κουνέλι για περίπου 3 ώρες σε σιγανή φωτιά. Όταν είναι έτοιμο, αφαιρείτε το ματσάκι άνηθο.
Αδιάζετε το κουνέλι σε μία πιατέλα και το ντεκοράρετε με φρέσκα σαλατικά (ραπάνια, μαρουλόφυλλα, αγγούρι σε φέτες κλπ).

Δημοσιευμένο στο Κυνήγι Γράφει ο/η  Συνταγές με νου Αναγνώστηκε 1416 φορές

Σχετικές συνταγές (ανά ετικέτα)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Κουνέλι τηγανητό Κουνέλι κρασάτο »

Αφήστε ένα σχόλιο

Βεβαιωθείτε ότι στα πεδία που σημαίνονται με (*) έχετε εισάγει τις απαιτούμενες πληροφορίες.
Βασικός HTML κώδικας επιτρέπεται.

Είστε εδώ: Συνταγές Μαγειρικής Κυνήγι Κουνέλι ξιδάτο