Συνταγές Μαγειρικής με νου

ΝΟΣΤΙΜΕΣ & ΕΞΥΠΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Συνταγή για Κατσικάκι γεμιστό

Κατσικάκι γεμιστό

Αξιολογήστε αυτή τη συνταγή
(0 ψήφοι)

Μερίδες: 10-12

Υλικά:

  • 1 κατσικάκι (6-8 κιλά)
  • ½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 4 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένα
  • 2 φλυτζάνια τσαγιού ρύζι τύπου Αμερικής
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Ρίγανη
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • ½ φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • ½ φλυτζάνι τσαγιού λευκό κρασί
  • Τα συκωτάκια από το κατσικάκι (ψιλοκομμένα)

 

Εκτέλεση:

Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα και σωτάρουμε το κρεμμύδι, σκόρδο, όταν γίνουν  προσθέτουμε τον κιμά, τα συκωτάκια και τα σωτάρουμε καλά. Στη συνέχεια βάζουμε το ρύζι τα ανακατεύουμε όλα μαζί και τα σβήνουμε με κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε 3 φλυτζάνια νερό και το αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά μέχρι να πιούν τα ζουμιά τους. Πλένουμε καλά το κατσίκι μας, αλατοπιπερώνουμε την κοιλιά του, βάζουμε την γέμιση μας και το ράβουμε. Ύστερα το αλείφουμε με μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και το ψήνουμε στο φούρνο στους 180° C -190° C περίπου 2 ½ με 3 ώρες.

 

Σημείωση

Το γυρίζουμε για να πάρει χρώμα και από τις δυο μεριές.
Αν  χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό στο ταψί μας.
Δημοσιευμένο στο Αρνί - Κατσίκι Γράφει ο/η  Συνταγές με νου Αναγνώστηκε 1275 φορές
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Αρνάκι του αμπελουργού Αρνί στην γάστρα »

Αφήστε ένα σχόλιο

Βεβαιωθείτε ότι στα πεδία που σημαίνονται με (*) έχετε εισάγει τις απαιτούμενες πληροφορίες.
Βασικός HTML κώδικας επιτρέπεται.