Συνταγές Μαγειρικής με νου

ΝΟΣΤΙΜΕΣ & ΕΞΥΠΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Συνταγή για Αρνάκι Zακυνθινό

Αρνάκι Zακυνθινό

Αξιολογήστε αυτή τη συνταγή
(3 ψήφοι)

Μερίδες: 5-6

Υλικά:

  • 1 ½ - 2  κιλά αρνί (μπούτι)
  • 3 σκελίδες σκόρδο (χωρίς φύτρα)
  • 2 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
  • 3 κλωναράκια φρέσκο δεντρολίβανο
  • 5 κληματόβεργες
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • 15 κόκκους μαύρου πιπεριού σπασμένους

 

Εκτέλεση:

Πλένουμε το αρνί και με ένα μαχαίρι το τρυπάμε σε 6 σημεία. Στη συνέχεια κόβουμε στην μέση τα σκόρδα και τα τοποθετούμε στα σημεία που έχουμε τρυπήσει. Με ένα μαχαίρι ανοίγουμε πάλι 6 τρύπες και βάζουμε λίγο δεντρολίβανο σε κάθε τρύπα. Αλείφουμε καλά το αρνί μας με λάδι, βάζουμε αλάτι, τους κόκκους πιπεριού, θυμάρι και το υπόλοιπο δεντρολίβανο που έχει περισσέψει. Τοποθετούμε τις κληματόβεργες σε ένα ταψί και βάζουμε το αρνί από πάνω. Το ψήνουμε στους 190° C περίπου 2 με 2 ½ ώρες μέχρι να μαλακώσει το αρνί.

Δημοσιευμένο στο Αρνί - Κατσίκι Γράφει ο/η  Συνταγές με νου Αναγνώστηκε 1475 φορές
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Λαμπριανό κατσικάκι Αρνίσιο χεράκι γεμιστό »

Αφήστε ένα σχόλιο

Βεβαιωθείτε ότι στα πεδία που σημαίνονται με (*) έχετε εισάγει τις απαιτούμενες πληροφορίες.
Βασικός HTML κώδικας επιτρέπεται.