Συνταγές Μαγειρικής με νου

ΝΟΣΤΙΜΕΣ & ΕΞΥΠΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Συνταγή για Αρνάκι φρικασέ

Αρνάκι φρικασέ

Αξιολογήστε αυτή τη συνταγή
(0 ψήφοι)

Μερίδες: 4-6

Υλικά:

  • 1 ½ κιλό αρνί μπούτι (ξεκοκαλισμένο σε μπουκιές)
  • 4 μαρούλια χοντροκομμένα
  • 6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 πράσα ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένα
  • 1 ½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 4 αυγά
  • Χυμός από 2 λεμόνια
  • Αλάτι, πιπέρι 
  • ½ φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. αλεύρι
  • 1 φλυτζάνι τσαγιού λευκό κρασί

 

Εκτέλεση:

Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα και θωρακίζουμε καλά το κρέας, στη συνέχεια σωτάρουμε  τα κρεμμύδια ,πράσα, σκόρδο. Μόλις σωταριστούν καλά, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι,  το αλεύρι το αφήνουμε 2' με 3' και σβήνουμε με κρασί. Στη συνέχεια προσθέτουμε 4-5 ποτήρια νερό και το αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να βράσει περίπου για 1 ώρα μέχρι να μαλακώσει το κρέας, αν χρειαστεί συμπληρώνουμε και άλλο νερό. 10' πρίν μαλακώσει το κρέας μας ρίχνουμε τα μαρούλια και τον άνηθο και τα αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί μέχρι να πιούν τα ζουμιά τους. Τέλος χτυπάμε τα  αυγά μαζί με το χυμό των λεμονιών και σιγά σιγά προσθέτουμε ζουμί από την κατσαρόλα και τα χτυπάμε καλά. Το προσθέτουμε στην κατσαρόλα και το αφήνουμε να πάρει  μια βράση.

Δημοσιευμένο στο Αρνί - Κατσίκι Γράφει ο/η  Συνταγές με νου Αναγνώστηκε 1224 φορές
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Αρνάκι γεμιστό Αρνάκι με ξερά φρούτα »

Αφήστε ένα σχόλιο

Βεβαιωθείτε ότι στα πεδία που σημαίνονται με (*) έχετε εισάγει τις απαιτούμενες πληροφορίες.
Βασικός HTML κώδικας επιτρέπεται.