Συνταγές Μαγειρικής με νου

ΝΟΣΤΙΜΕΣ & ΕΞΥΠΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Συνταγή για Αρνάκι του αμπελουργού

Αρνάκι του αμπελουργού

Αξιολογήστε αυτή τη συνταγή
(3 ψήφοι)

Μερίδες: 6-8

Υλικά:

  • 1 ½ -2 αρνί μπούτι (ξεκοκαλισμένο & χτυπημένο)
  • 150 γρ. αμπελόφυλλα
  • 2 πιπεριές πράσινες (μακρόστενα χοντρά κομμάτια)
  • 2 κόκκινες πιπεριές (μακρόστενα χοντρά κομμάτια)
  • 300 γρ. πικάντικη κεφαλογραβιέρα (μπαστουνάκια)
  • 3 κ.σ. μουστάρδα
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 1 φύλλο λαδόκολλα

 

Εκτέλεση:

Βάζουμε τα αμπελόφυλλα σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό και τα βράζουμε περίπου 10-15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Παίρνουμε την λαδόκολλα και στρώνουμε πάνω όλα τα αμπελόφυλλα, (τα νεύρα τους θα είναι προς τα πάνω). Αλείφουμε το αρνί με μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι, βάζουμε το αρνί στην λαδόκολλα από την μεριά της πέτσας και προσθέτουμε τις πιπεριές, το  τυρί και το κλείνουμε σε ρολό. Το ψήνουμε στους 190° C περίπου 2 ½ ώρες.

 

Σημείωση

Να προσέξουμε τα αμπελόφυλλα μας να είναι τρυφερά γιατί αν είναι σκληρά δεν θα βράσουν
Δημοσιευμένο στο Αρνί - Κατσίκι Γράφει ο/η  Συνταγές με νου Αναγνώστηκε 2414 φορές
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Αρνί στη λαδόκολλα Κατσικάκι γεμιστό »

Αφήστε ένα σχόλιο

Βεβαιωθείτε ότι στα πεδία που σημαίνονται με (*) έχετε εισάγει τις απαιτούμενες πληροφορίες.
Βασικός HTML κώδικας επιτρέπεται.

Είστε εδώ: Συνταγές Μαγειρικής Αρνί - Κατσίκι Αρνάκι του αμπελουργού