Συνταγές Μαγειρικής με νου

ΝΟΣΤΙΜΕΣ & ΕΞΥΠΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Συνταγή για Αρνάκι με ξερά φρούτα

Αρνάκι με ξερά φρούτα

Αξιολογήστε αυτή τη συνταγή
(0 ψήφοι)

Μερίδες: 4-6

Υλικά:

  • 1 ½ κιλό αρνί μπούτι (ξεκοκαλισμένο σε μπουκιές)
  • 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο (χωρίς φύτρα)
  • 50 γρ. σταφίδες
  • 300 γρ. ξερά σύκα κομμένα στην μέση
  • 2 καρότα σε καρεδάκια
  • 1 κύβο ζωμό βοδινού
  • Αλάτι, πιπέρι
  • ½ φλυτζάνι τσαγιού μαυροδάφνη
  • ½ φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 3 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
  • 1 ξυλαράκι κανέλα
  • 2 γαρύφαλλα
  • 2 κ.σ. αλεύρι

 

Εκτέλεση:

Βάζουμε το λάδι στη κατσαρόλα και θωρακίζουμε καλά το κρέας το οποίο έχουμε αλατοπιπερώσει ,προσθέτουμε το κρεμμύδι, σκόρδο, καρότα, αλεύρι και τα σωτάρουμε. Τα σβήνουμε με κρασί ,μόλις εξατμιστεί το αλκόολ προσθέτουμε το ζωμό που το έχουμε διαλύσει σε 1 λίτρο νερό, και σε ένα τούλι βάζουμε τα μπαχαρικά μας και τα προσθέτουμε στη κατσαρόλα και τα αφήνουμε να βράσουν περίπου για 1 ώρα μέχρι να μαλακώσει το κρέας. 10 λεπτά πρίν γίνει το κρέας προσθέτουμε τα σύκα και τις σταφίδες και το αφήνουμε να δέσει η σάλτσα μας.

 

Σημείωση

Το συνοδεύουμε με ρύζι λευκό ή αγριόρυζο
Δημοσιευμένο στο Αρνί - Κατσίκι Γράφει ο/η  Συνταγές με νου Αναγνώστηκε 1150 φορές
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Αρνάκι φρικασέ

Αφήστε ένα σχόλιο

Βεβαιωθείτε ότι στα πεδία που σημαίνονται με (*) έχετε εισάγει τις απαιτούμενες πληροφορίες.
Βασικός HTML κώδικας επιτρέπεται.

Είστε εδώ: Συνταγές Μαγειρικής Αρνί - Κατσίκι Αρνάκι με ξερά φρούτα