Συνταγές Μαγειρικής με νου

ΝΟΣΤΙΜΕΣ & ΕΞΥΠΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Συνταγή για Παπουτσάκια

Παπουτσάκια

Αξιολογήστε αυτή τη συνταγή
(0 ψήφοι)

Μερίδες:

Υλικά:

  • 7 μελιτζάνες φλάσκες μέτριες
  • 1 κολοκυθάκι τριμμένο
  • 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 250 γρ. χυμός ντομάτας
  • 1 κ. σ. ντοματοπελτέ
  • ½ φλυτζάνι τσαγιού μαιντανό
  • Μισό φλυτζάνι τσαγιού λευκό κρασί
  • ½ φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 1 φύλλο δάφνη
  • 4 κόκκους μπαχάρι, γαρύφαλλο
  • 1 ξυλαράκι κανέλας
  • Λίγη ζάχαρη
  • 8 κόκκους πιπέρι
  • Λίγο σκληρό τυρί τριμμένο

 

Εκτέλεση:

Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα και σωτάρουμε τα κρεμμύδια, σκόρδο, την μια μελιτζάνα ψιλοκομμένη, κολοκυθάκι και ύστερα το κιμά τον οποίο ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να διαλυθεί. Σβήνουμε με κρασί το οποίο αφήνουμε να εξατμιστεί και προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, πελτέ, ζάχαρη και όλα τα μπαχαρικά, τέλος ρίχνουμε 1 ποτήρι νερό και το αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά περίπου για 1 ώρα και 20 λεπτά. 10 λεπτά πριν ολοκληρωθεί το φαγητό μας προσθέτουμε τον μαϊντανό. Πλένουμε τις μελιτζάνες και τις κόβουμε στην μέση. Ξεφλουδίζουμε από την κάτω μεριά ελαφρώς και από πάνω τις χαρακώνουμε και τις τηγανίζουμε. Τις στραγγίζουμε από το λάδι, τις πατάμε με ένα πιρούνι για να μπει λίγο η ψίχα μέσα. Προσθέτουμε τον κιμά, την μπεσαμέλ και το τυρί τριμμένο. Τις ψήνουμε στους 190° C περίπου για 30-45 λεπτά.

 

Σημείωση

Μπορούμε τις μελιτζάνες να τις ψήσουμε στο φούρνο αντί να τις τηγανίσουμε, γίνονται πιο ελαφριές.
Δημοσιευμένο στο Κιμάδες Γράφει ο/η  Συνταγές με νου Αναγνώστηκε 1561 φορές
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Μπιφτέκια Μοσχαρίσια Σουτζουκάκια »

Αφήστε ένα σχόλιο

Βεβαιωθείτε ότι στα πεδία που σημαίνονται με (*) έχετε εισάγει τις απαιτούμενες πληροφορίες.
Βασικός HTML κώδικας επιτρέπεται.