Συνταγές Μαγειρικής με νου

ΝΟΣΤΙΜΕΣ & ΕΞΥΠΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Συνταγή για Λαχανοντολμάδες

Λαχανοντολμάδες Πρόταση του ΣΕΦ

Αξιολογήστε αυτή τη συνταγή
(2 ψήφοι)

Μερίδες: 4-5

Υλικά:

  • 1 μεγάλο λάχανο
  • ½ κιλό κιμά (300 γρ. μοσχαρίσιος & 200 γρ. χοιρινό) χοντροκομμένος
  • 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
  • Μισό ματσάκι μαϊντανό
  • 1  ματσάκι άνηθο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • ½ φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • ½ φλυτζάνι τσαγιού ρύζι γλασέ
  • 1 αυγό
  • 4 φέτες μπέικον
  • 2 κ.σ. κορν φλάουερ
  • 2 αυγά
  • 1 ντομάτα ξεφλουδισμένη στον τρίφτη

 

Εκτέλεση:

Ζυμώνουμε τον κιμά μαζί με τα κρεμμύδια, ρύζι, μαϊντανό, μισό άνηθο, λάδι, αλάτι, πιπέρι, ντομάτα, αυγό και το ρύζι. Βγάζουμε το κοτσάνι από το λάχανο και το ζεματάμε σε μια κατσαρόλα νερό μέχρι σιγά σιγά να ανοίγουν τα φύλλα μόνα τους. Παίρνουμε ένα ένα τα φύλλα και κόβουμε τον χοντρό κομμάτι (κορμό) από το λάχανο και προσθέτουμε την γέμιση και τα τυλίγουμε ρολό κλείνοντας καλά τις γωνίες.

Τα στρώνουμε κυκλικά σε μια κατσαρόλα στην οποία έχουμε στρώσει στον πάτο φύλλα από λάχανο που έχουν περισσέψει και 4 φέτες μπέικον. Προσθέτουμε νερό μέχρι να σκεπαστούν οι λαχανοντολμάδες και βάζουμε 2 πιάτα για να μην μας ανοίξουν και τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά τουλάχιστον 1 ώρα μέχρι να γίνουν. Σουρώνουμε το ζουμί από τους λαχανοντολμάδες σε μια κατσαρόλα.

Στην συνέχεια χτυπάμε τα αυγά με το χυμό λεμονιού, 2 κ.σ. κορν φλάουερ  και σιγά σιγά προσθέτουμε το ζουμί και το ρίχνουμε στους λαχανοντολμάδες να πάρουν μια βράση και τέλος ψιλλοκόβουμε τον άνηθο από πάνω.

 

Σημείωση

Εάν θέλουμε προσθέτουμε 1 κύβο λαχανικών στην βράση.
Δημοσιευμένο στο Κιμάδες Γράφει ο/η  Συνταγές με νου Αναγνώστηκε 1364 φορές
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Κοτοκεφτεδάκια Μπιφτέκια Αϊβαλιώτικα »

Αφήστε ένα σχόλιο

Βεβαιωθείτε ότι στα πεδία που σημαίνονται με (*) έχετε εισάγει τις απαιτούμενες πληροφορίες.
Βασικός HTML κώδικας επιτρέπεται.

Είστε εδώ: Συνταγές Μαγειρικής Κιμάδες Λαχανοντολμάδες