Συνταγές Μαγειρικής με νου

ΝΟΣΤΙΜΕΣ & ΕΞΥΠΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Συνταγή για Χταπόδι στιφάδο

Χταπόδι στιφάδο

Αξιολογήστε αυτή τη συνταγή
(0 ψήφοι)

Μερίδες: 4-5

Υλικά:

  • 2 κιλά χταπόδι κατεψυγμένο
  • 1 κιλό κρεμμυδάκια για στιφάδο
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο ξερό ψιλοκομμένο
  • ½ φλυτζάνι τσαγιού λευκό κρασί
  • 400γρ χυμός ντομάτας
  • 1 κ. σ. ντοματοπελτέ
  • 2 σφηνάκια ξύδι
  • 1 ξυλαράκι κανέλα
  • 5 κόκκους μπαχάρι
  • 2 κλωναράκια δεντρολίβανο
  • αλάτι
  • 5 κόκκους μαύρο πιπέρι
  • ½ φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • Λίγη ζάχαρη

 

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε και πλένουμε το χταπόδι. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το χταπόδι μαζί με το 1 σφηνάκι ξύδι, 1 φύλλο δάφνης και το βράζουμε σε μέτρια φωτιά περίπου 1 ½ ώρα μέχρι να μαλακώσει.
Στη συνέχεια το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια. Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα και σωτάρουμε το κρεμμύδι, σκόρδο , το χταπόδι και το σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε το χυμό ντομάτας και σε ένα τούλι βάζουμε όλα τα μπαχαρικά και μυρωδικά μας και το δένουμε σαν πουγκί. Διαλύουμε σε 1 ½ ποτήρι του νερού νερό τον πελτέ και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα μαζί με την ζάχαρη, αλάτι. Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι και σωτάρουμε τα κρεμμυδάκια μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και τα σβήνουμε με το υπόλοιπο ξύδι. Τέλος τα προσθέτουμε στο χταπόδι και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά περίπου 20'-30' μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμυδάκια μας.

 

Σημείωση

Αν θέλουμε το χταπόδι μας να είναι φρέσκο πρέπει να προσθέσουμε 1 ποτήρι του νερού νερό για να το βράσουμε μόνο του. Και να προσέξουμε να μην πιεί το νερό του και καεί το χταπόδι.
Δημοσιευμένο στο Θαλασσινά Γράφει ο/η  Συνταγές με νου Αναγνώστηκε 1448 φορές
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι Χταπόδι ξιδάτο »

Αφήστε ένα σχόλιο

Βεβαιωθείτε ότι στα πεδία που σημαίνονται με (*) έχετε εισάγει τις απαιτούμενες πληροφορίες.
Βασικός HTML κώδικας επιτρέπεται.