Συνταγές Μαγειρικής με νου

ΝΟΣΤΙΜΕΣ & ΕΞΥΠΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Συνταγή για Χταπόδι ξιδάτο

Χταπόδι ξιδάτο

Αξιολογήστε αυτή τη συνταγή
(0 ψήφοι)

Μερίδες:4-5

Υλικά:

  • 1 χταπόδι περίπου 3 κιλά, χτυπημένο και παραγουλιασμένο
  • 250 γρ. ξύδι
  • 6-8 κόκκους διάφορα πιπέρια
  • 1 κλωνάρι δενδρολίβανο
  • 1 κρεμμύδι ολόκληρο
  • 1 καρότο ψιλοκομμένο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 2 πιπεριές κόκκινες ψιλοκομμένες
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο

 

Εκτέλεση:

Βγάζετε από το χταπόδι τα μάτια και το στόμα και το πλένετε καλά. Το βάζετε σε κατσαρόλα με καπάκι μαζί με τους κόκκους πιιπεριού, την δάφνη, δεντρολίβανο , κρεμμύδι  και το σιγοβράζετε με το νερό του, μέχρι να ψηθεί περίπου 40 λεπτά.  Στη συνέχεια το σβήνετε με το ξύδι και το βράζετε ακόμα 5'-10'.
Βγάζετε το χταπόδι και αφού το κόψετε σε κομμάτια, το ρίχνετε σε ένα μπώλ.
Το σερβίρετε ζεστό ή κρύο, αφού το βρέξετε με λίγο λάδι, μαϊντανό, 2 πιπεριές κόκκινες, σκόρδο και το καρότο τα ανακατεύουμε όλα μαζί και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ξύδι ακόμα.

Δημοσιευμένο στο Θαλασσινά Γράφει ο/η  Συνταγές με νου Αναγνώστηκε 1528 φορές
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Χταπόδι στιφάδο Καλαμαράκια γεμιστά »

Αφήστε ένα σχόλιο

Βεβαιωθείτε ότι στα πεδία που σημαίνονται με (*) έχετε εισάγει τις απαιτούμενες πληροφορίες.
Βασικός HTML κώδικας επιτρέπεται.