Συνταγές Μαγειρικής με νου

ΝΟΣΤΙΜΕΣ & ΕΞΥΠΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Συνταγή για Χταπόδι ξιδάτο με τουρσιά

Χταπόδι ξιδάτο με τουρσιά

Αξιολογήστε αυτή τη συνταγή
(0 ψήφοι)

Μερίδες:4-5

Υλικά:

  • 1 μεγάλο χταπόδι, περίπου 3 κιλά
  • 250 γρ. ξίδι
  • 125 γρ. ελαιόλαδο
  • 75 γρ. πιπεριές Φλωρίνης σε κονσέρβα
  • ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • λίγο μπούκοβο
  • 125 γρ. ελιές διάφορες
  • 75 γρ. τουρσιά ψιλοκομμένα
  • φέτες λεμονιού (για το γαρνίρισμα)
  • 1 ποτήρι του νερού νερό

 

Εκτέλεση:

Πλένετε καλά το χταπόδι και χωρίς να το στραγγίσετε, το βάζετε σε μία κατσαρόλα. Το περιχύνετε με το ξίδι και σκεπάζετε την κατσαρόλα. Σιγοβράζετε το χταπόδι μέχρι να μαλακώσει. Όταν βράσει, το βάζετε σε μια πιατέλα,το ψιλοκόβετε το περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο, το πασπαλίζετε με το μαϊντανό, το μπούκοβο, τα τουρσιά και τις πιπεριές Φλωρίνης και το γαρνίρετε με ελιές και φέτες λεμονιού.

Δημοσιευμένο στο Θαλασσινά Γράφει ο/η  Συνταγές με νου Αναγνώστηκε 1231 φορές
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Καλαμαράκια γεμιστά Χταπόδι κρασάτο »

Αφήστε ένα σχόλιο

Βεβαιωθείτε ότι στα πεδία που σημαίνονται με (*) έχετε εισάγει τις απαιτούμενες πληροφορίες.
Βασικός HTML κώδικας επιτρέπεται.

Είστε εδώ: Συνταγές Μαγειρικής Θαλασσινά Χταπόδι ξιδάτο με τουρσιά