Συνταγές Μαγειρικής με νου

ΝΟΣΤΙΜΕΣ & ΕΞΥΠΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Συνταγή για Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι

Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι

Αξιολογήστε αυτή τη συνταγή
(0 ψήφοι)

Μερίδες: 4-5

Υλικά:

  • 2-3  κιλά χταπόδι κατεψυγμένο
  • 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 3 κλωναράκια θυμάρι
  • 500 γρ. χυμό ντομάτας
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 πακέτο κοφτό μακαρονάκι
  • ½ φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • ½ φλυτζάνι τσαγιού λευκό κρασί
  • 5 κόκκους μαύρο πιπέρι
  • 3 φύλλα δάφνης
  • Λίγη ζάχαρη
  • 1 σφηνάκι ξύδι
  • 1 ξυλαράκι κανέλα
  • 5 κόκκους μπαχάρι

 

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε  και πλένουμε το χταπόδι. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το χταπόδι μαζί με το 1 σφηνάκι ξύδι, 1 φύλλο δάφνης, το πιπέρι και το βράζουμε σε μέτρια φωτιά περίπου 1 ½ ώρα μέχρι να μαλακώσει. Στη συνέχεια όταν κρυώσει το χταπόδι το κόβουμε σε κομμάτια. Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι και σωτάρουμε το κρεμμύδι, σκόρδο, χταπόδι και τα σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, όλα τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά μας τα οποία έχουμε βάλει μέσα σε ένα τούλι, αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη και 3 ποτήρια του νερού νερό. Μόλις πάρει μια βράση προσθέτουμε το κοφτό μακαρονάκι χαμηλώνουμε την φωτιά και το ανακατεύουμε σε τακτικά διαστήματα για να μην μας κωλήσει μέχρι να γίνει το μακαρονάκι, αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό.

 

Σημείωση

Αν θέλουμε το χταπόδι μας να είναι φρέσκο πρέπει να προσθέσουμε 1 ποτήρι του νερού  νερό για να το βράσουμε μόνο του. Και να προσέξουμε να μην πιεί το νερό του και καεί το χταπόδι.
Δημοσιευμένο στο Θαλασσινά Γράφει ο/η  Συνταγές με νου Αναγνώστηκε 1618 φορές
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Χταπόδι μερακλίδικο Χταπόδι στιφάδο »

Αφήστε ένα σχόλιο

Βεβαιωθείτε ότι στα πεδία που σημαίνονται με (*) έχετε εισάγει τις απαιτούμενες πληροφορίες.
Βασικός HTML κώδικας επιτρέπεται.

Είστε εδώ: Συνταγές Μαγειρικής Θαλασσινά Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι