Συνταγές Μαγειρικής με νου

ΝΟΣΤΙΜΕΣ & ΕΞΥΠΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Συνταγή για Χταπόδι μερακλίδικο

Χταπόδι μερακλίδικο

Αξιολογήστε αυτή τη συνταγή
(1 Ψήφος)

Μερίδες: 4-5

Υλικά:

  • 2-3  κιλά χταπόδι κατεψυγμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 4 κρεμμύδια μέτρια ξερά σε μισοφέγγαρα
  • 3 κλωναράκια θυμάρι
  • 6 φρέσκες ντομάτες στον  τρίφτη
  • αλάτι, πιπέρι
  • ½ φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • ½ φλυτζάνι τσαγιού λευκό κρασί
  • 5 κόκκους μαύρο πιπέρι
  • 3 φύλλα δάφνης
  • Λίγη ζάχαρη
  • 1 ξυλαράκι κανέλα
  • 5 κόκκους μπαχάρι
  • 1 σφηνάκι ξύδι

 

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε  και πλένουμε το χταπόδι. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το χταπόδι μαζί με το 1 σφηνάκι ξύδι, 1 φύλλο δάφνης, το πιπέρι και το βράζουμε σε μέτρια φωτιά περίπου 1 ½ ώρα μέχρι να μαλακώσει. Όταν κρυώσει το κόβουμε σε πλοκάμια. Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα και σωτάρουμε τα κρεμμύδια, σκόρδο, μόλις ξανθύνουν τα κρεμμύδια μας προσθέτουμε το χταπόδι και το σβήνουμε με το κρασί. Βάζουμε τις ντομάτες, αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη, τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά μας τα οποία έχουμε βάλει σε ένα τούλι και ½ ποτήρι νερό και τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά περίπου 20'-30' μέχρι να ψηθούν τα κρεμμύδια μας και να δέσει η σάλτσα μας. Το σερβίρουμε από πάνω  με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό .

Δημοσιευμένο στο Θαλασσινά Γράφει ο/η  Συνταγές με νου Αναγνώστηκε 1284 φορές

Αφήστε ένα σχόλιο

Βεβαιωθείτε ότι στα πεδία που σημαίνονται με (*) έχετε εισάγει τις απαιτούμενες πληροφορίες.
Βασικός HTML κώδικας επιτρέπεται.

Είστε εδώ: Συνταγές Μαγειρικής Θαλασσινά Χταπόδι μερακλίδικο