Συνταγές Μαγειρικής με νου

ΝΟΣΤΙΜΕΣ & ΕΞΥΠΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Συνταγή για Χταπόδι κρασάτο

Χταπόδι κρασάτο

Αξιολογήστε αυτή τη συνταγή
(0 ψήφοι)

Υλικά:

  • 1 χταπόδι περίπου 3 κιλών, χτυπημένο και παραγουλισμένο
  • 250 γρ. άσπρο κρασί
  • 250 γρ. ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 125 γρ. λάδι

 

Αρώματα:

  • 6-8 κόκκους πιπέρι μαύρο
  • 1 κρεμμύδι καρφωμένο με 4 γαρύφαλλα
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 1 καρότο
  • 1 μικρή πιπεριά
  • 1 κλωνάρι σέλινο
  • 1 κλωνάρι θυμάρι
  • 2 πρέζες ρίγανη
  • 1 φύλλο δάφνης

 

Εκτέλεση:

Βγάζετε από το χταπόδι τα μάτια και το στόμα και το πλένετε καλά. Το βάζετε σε κατσαρόλα με καπάκι και προσθέτετε όλα τα αρώματα και το κρασί. Σιγοβράζετε το χταπόδι με το νερό που βγάζει, μέχρι να ψηθεί καλά. Τότε, βγάζετε το χταπόδι από την κατσαρόλα και το κόβετε σε κομμάτια. Σουρώνετε τη σάλτσα του σε άλλη κατσαρόλα και αφού προσθέσετε τις ντομάτες και το λάδι, βράζετε την σάλτσα για 10'-15'. Ρίχνετε το χταπόδι στη σάλτσα και βράζετε για 5'-8' ακόμα.

Το σερβίρετε ζεστό ή κρύο.

Δημοσιευμένο στο Θαλασσινά Γράφει ο/η  Συνταγές με νου Αναγνώστηκε 1555 φορές
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Χταπόδι ξιδάτο με τουρσιά

Αφήστε ένα σχόλιο

Βεβαιωθείτε ότι στα πεδία που σημαίνονται με (*) έχετε εισάγει τις απαιτούμενες πληροφορίες.
Βασικός HTML κώδικας επιτρέπεται.