Συνταγές Μαγειρικής με νου

ΝΟΣΤΙΜΕΣ & ΕΞΥΠΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Συνταγή για Μυδοπίλαφο

Μυδοπίλαφο

Αξιολογήστε αυτή τη συνταγή
(0 ψήφοι)

Μερίδες: 4

Υλικά:

  • 1 κιλό μύδια κατεψυγμένα
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • ½ ματσάκι μάραθο
  • ½ ρίζα φοινόκιο ψιλοκομμένη
  • 300 γρ. χυμός ντομάτας
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 100 γρ. σελινόριζα τριμμένη
  • ½ φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • ½ φλυτζάνι τσαγιού λευκό κρασί
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 2 φλυτζάνια τσαγιού ρύζι τύπου αμερικής
  • 2 αστεροειδή γλυκάνισο ή κανονικό
  • ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

 

Εκτέλεση:

Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα και σωτάρουμε καλά τα κρεμμύδια με το σκόρδο  και στην συνέχεια προσθέτουμε το καρότο, σελινόριζα, φοινόκιο. Μόλις σωταριστούν βάζουμε τα μύδια, το ρύζι, τα ανακατεύουμε λίγο και τα σβήνουμε με κρασί. Ύστερα ρίχνουμε το χυμό ντομάτας, μάραθο, μαϊντανό, γλυκάνισο, αλάτι, πιπέρι και 4 φλυτζάνια τσαγιού νερό και τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά περίπου 20'-30' μέχρι να γίνει το ρύζι μας. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό.

 

Σημείωση

Αν θέλουμε φρέσκα μύδια πρέπει να τα πλύνουμε και να τα καθαρίσουμε από το κέλυφος και τα μουστάκια. Ύστερα τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με κλειστό καπάκι και τα αφήνουμε να βράσουν για 10'-15'.
Δημοσιευμένο στο Θαλασσινά Γράφει ο/η  Συνταγές με νου Αναγνώστηκε 1438 φορές

Αφήστε ένα σχόλιο

Βεβαιωθείτε ότι στα πεδία που σημαίνονται με (*) έχετε εισάγει τις απαιτούμενες πληροφορίες.
Βασικός HTML κώδικας επιτρέπεται.