Συνταγές Μαγειρικής με νου

ΝΟΣΤΙΜΕΣ & ΕΞΥΠΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Συνταγή για Μπακαλιάρος σε τεμπούρα

Μπακαλιάρος σε τεμπούρα

Αξιολογήστε αυτή τη συνταγή
(5 ψήφοι)

Μερίδες: 4

Υλικά:

  • 6 φιλέτα μπακαλιάρου
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 γρ. κόρν φλάουερ
  • 1 κουτάκι μπύρα (330ml)
  • 1,5 κ.σ. σουσάμι

 

Εκτέλεση:

Αλατοπιπερώνουμε τον μπακαλιάρο και τον αλευρώνουμε. Σε ένα μπώλ βάζουμε το βούτυρο λιωμένο, την μπύρα και τα ανακατεύουμε με ένα σύρμα και σιγά σιγά προσθέτουμε το αλεύρι, το κόρν φλάουερ και τα χτυπάμε καλά μέχρι να γίνει ένας χυλός. Τέλος βάζουμε το σουσάμι, αλάτι και πιπέρι. Περνάμε τον μπακαλιάρο από το χυλό και τον τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ξανθύνει η κρούστα.

 

Σημείωση

Αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε στο χυλό μας κάρυ ή ταμπάσκο.
Μπορούμε να το μαγειρέψουμε και με παστό μπακαλιάρο τον οποίο έχουμε βάλει 1 μέρα πριν  μέσα στο νερό αλλάζοντας το νερό τακτικά.
Το σερβίρουμε με σκορδαλιά.
Δημοσιευμένο στο Θαλασσινά Γράφει ο/η  Συνταγές με νου Αναγνώστηκε 1695 φορές

Σχετικές συνταγές (ανά ετικέτα)

Αφήστε ένα σχόλιο

Βεβαιωθείτε ότι στα πεδία που σημαίνονται με (*) έχετε εισάγει τις απαιτούμενες πληροφορίες.
Βασικός HTML κώδικας επιτρέπεται.

Είστε εδώ: Συνταγές Μαγειρικής Θαλασσινά Μπακαλιάρος σε τεμπούρα