Συνταγές Μαγειρικής με νου

ΝΟΣΤΙΜΕΣ & ΕΞΥΠΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Συνταγή για Κεφτέδες από ποικιλία θαλασσινών

Κεφτέδες από ποικιλία θαλασσινών Πρόταση του ΣΕΦ

Αξιολογήστε αυτή τη συνταγή
(0 ψήφοι)

Μερίδες: 5-6

Υλικά:

  • 2 κιλά κατεψυγμένα ποικιλία θαλασσινών
  • 2 αστεροειδή
  • γλυκάνισο
  • 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • ½ ματσάκι μάραθο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 σφηνάκι ελαιόλαδο
  • 2 κ. σ. αλεύρι
  • 100 γρ. φρυγανιά τριμμένη
  • Λίγο αλεύρι για πασπάλισμα

 

Εκτέλεση:

Βράζουμε τα θαλασσινά μέχρι να μαλακώσουν μαζί με τον γλυκάνισο και τα φύλλα  δάφνης. Μόλις είναι έτοιμο αφαιρούμε τα φύλλα δάφνης και το γλυκάνισο και τα περνάμε όλα από το μπλέντερ. Στη συνέχεια σε ένα τηγάνι σωτάρουμε τα κρεμμυδάκια μας φρέσκα και ξερά μέχρι να ξανθύνουν. Βάζουμε σε ένα μπώλ τα κρεμμύδια και τα θαλασσινά προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι,αλεύρι, μάραθο, φρυγανιά και τα ζυμώνουμε όλα μαζί. Τα πλάθουμε σε κεφτεδάκια και τα αφήνουμε σκεπασμένα στο ψυγείο τουλάχιστον 1 ώρα. Τα πασπαλίζουμε με αλεύρι και τα τηγανίζουμε σε αρκετό σπορέλαιο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν χρώμα.

 

Σημείωση

Αν δεν  βρούμε έτοιμα κατεψυγμένα μιξ θαλασσινών ,παίρνουμε  κάποια από τα παρακάτω θαλασσινά της επιλογής μας : καβούρι (σουρίμι), καλαμάρι, ψιλή γαρίδα, μύδι, χταπόδι και τα φτιάχνουμε μόνοι μας.
Δημοσιευμένο στο Θαλασσινά Γράφει ο/η  Συνταγές με νου Αναγνώστηκε 2425 φορές
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Μυδοπίλαφο Χταπόδι μερακλίδικο »

Αφήστε ένα σχόλιο

Βεβαιωθείτε ότι στα πεδία που σημαίνονται με (*) έχετε εισάγει τις απαιτούμενες πληροφορίες.
Βασικός HTML κώδικας επιτρέπεται.

Είστε εδώ: Συνταγές Μαγειρικής Θαλασσινά Κεφτέδες από ποικιλία θαλασσινών