Συνταγές Μαγειρικής με νου

ΝΟΣΤΙΜΕΣ & ΕΞΥΠΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Συνταγή για Καλαμάρια γεμιστά Β

Καλαμάρια γεμιστά Β

Αξιολογήστε αυτή τη συνταγή
(0 ψήφοι)

Μερίδες: 4

Υλικά:

  • 6 μεγάλα καλαμάρια
  • 1 φλυτζάνι τσαγιού ρύζι τύπου αμερικής
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1/3 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • ½ φοινόκιο σε χοντρό καρέ
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 1 σφηνάκι ούζο
  • ½ φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. σελινόριζα τριμμένη
  • 1 φύλλο δάφνης

 

Εκτέλεση:

Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα και σωτάρουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, φοινόκιο και τη σελινόριζα. Όταν σωταριστούν προσθέτουμε το ρύζι και τα σβήνουμε με το ούζο, όταν εξατμιστεί το αλκοόλ, βάζουμε 2 ½ φλυτζάνια νερό, μαϊντανό, άνηθο, δάφνη, αλάτι, πιπέρι και τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά περίπου 15' μέχρι να γίνει το ρύζι. Καθαρίζουμε τα καλαμάρια, αφαιρούμε το κόκκαλο, τα γεμίζουμε με το ρύζι και τα κλείνουμε με μια οδοντογλυφίδα. Τα βάζουμε σε ένα ταψί και βάζουμε λίγο λάδι και τα ψήνουμε 180° C περίπου 20' ή στο γκρίλ.

 

Σημείωση

Δεν πρέπει να ψηθούν πολύ γιατί θα σκληρύνουν.
Δημοσιευμένο στο Θαλασσινά Γράφει ο/η  Συνταγές με νου Αναγνώστηκε 1220 φορές

Αφήστε ένα σχόλιο

Βεβαιωθείτε ότι στα πεδία που σημαίνονται με (*) έχετε εισάγει τις απαιτούμενες πληροφορίες.
Βασικός HTML κώδικας επιτρέπεται.

Είστε εδώ: Συνταγές Μαγειρικής Θαλασσινά Καλαμάρια γεμιστά Β