Συνταγές Μαγειρικής με νου

ΝΟΣΤΙΜΕΣ & ΕΞΥΠΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Συνταγή για Καλαμάρια γεμιστά με πιπεριές

Καλαμάρια γεμιστά με πιπεριές

Αξιολογήστε αυτή τη συνταγή
(0 ψήφοι)

Μερίδες: 4

Υλικά:

  • 6 μεγάλα καλαμάρια
  • 2 πιπεριές πράσινες σε ζουλιέν
  • 2 πιπεριές κόκκινες σε ζουλιέν
  • 150 γρ. σκληρό τυρί σε μπαστουνάκια
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1/3 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1  φοινόκιο σε χοντρό καρέ
  • Αλάτι, πιπέρ
  • ι½ φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένo

 

Εκτέλεση:

Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα και σωτάρουμε τα κρεμμύδια, σκόρδο, φοινόκιο, τις πιπεριές. Τα σβήνουμε με το κρασί, όταν εξατμιστεί και πιούν όλα τα ζουμιά τους το αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε τον μαϊντανό. Καθαρίζουμε τα καλαμάρια, αφαιρούμε το κόκκαλο και γεμίζουμε πρώτα με το τυρί, ύστερα με τα λαχανικά και τα κλείνουμε με μια οδοντογλυφίδα. Τα βάζουμε σε ένα ταψί, βάζουμε λίγο λάδι και τα ψήνουμε 180° C περίπου 20' ή στο γκρίλ

 

Σημείωση

Δεν πρέπει να ψηθούν πολύ γιατί θα σκληρύνουν.
Δημοσιευμένο στο Θαλασσινά Γράφει ο/η  Συνταγές με νου Αναγνώστηκε 1260 φορές
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Μπακαλιάρος σε τεμπούρα Καλαμάρια γεμιστά Β »

Αφήστε ένα σχόλιο

Βεβαιωθείτε ότι στα πεδία που σημαίνονται με (*) έχετε εισάγει τις απαιτούμενες πληροφορίες.
Βασικός HTML κώδικας επιτρέπεται.

Είστε εδώ: Συνταγές Μαγειρικής Θαλασσινά Καλαμάρια γεμιστά με πιπεριές