Συνταγές Μαγειρικής με νου

ΝΟΣΤΙΜΕΣ & ΕΞΥΠΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Συνταγή για Καλαμαράκια γεμιστά

Καλαμαράκια γεμιστά

Αξιολογήστε αυτή τη συνταγή
(2 ψήφοι)

Μερίδες: 6

Υλικά:

  • 6 καλαμάρια
  • 250 γρ. κρασί λευκό
  • 250 γρ. ρύζι Καρολίνα
  • 125 γρ. λάδι
  • 75 γρ. κουκουνάρια
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
  • 1 ντομάτα κονκασέ
  • ½ ποτήρι νερό
  • ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι μαύρο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 5 κόκκους μαύρο πιπεριού

 

Εκτέλεση:

Πλένετε καλά τα καλαμάρια. Ξεχωρίζετε τα κεφάλια από τα σώματα και αφαιρείτε την κύστη με το μελάνι, τα εντόσθια και το λεπτό κόκαλο. Ψιλοκόβετε τα πλοκάμια και τα κεφάλια και τα αφήνετε στην άκρη.
Σε μια κατσαρόλα βάζετε το λάδι να κάψει και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτετε το ρύζι, το γυρνάτε μερικές φορές και αμέσως ρίχνετε τα πλοκάμια και τα κεφάλια. Σβήνετε με το μισό κρασί. Προσθέτετε έπειτα το αλάτι, το πιπέρι, τη ντομάτα, τα κουκουνάρια, το μαϊντανό, τον άνηθο και το μισό ποτήρι νερό. Τα βράζετε σε σιγανή φωτιά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.
Αφήνετε λίγο το μείγμα να κρυώσει και γεμίζετε με αυτό τα καλαμαράκια (το κυρίως σώμα τους).
Βάζετε τα γεμισμένα καλαμαράκια σε μια  κατσαρόλα, τα περιχύνετε με το υπόλοιπο κρασί, δάφνη, κόκκους πιπεριού και τα βράζετε σε σιγανή φωτιά για 20'.
Σερβίρονται κρύα ή ζεστά, κομμένα σε ροδέλες περιχύνοντας την σάλτσα απο την κατσαρόλα μας.

 

Σημείωση

Μπορείτε να ροδίσετε τα κουκουνάρια με λίγο βούτυρο. Έτσι θα γίνουν πιο γευστικά.
Δημοσιευμένο στο Θαλασσινά Γράφει ο/η  Συνταγές με νου Αναγνώστηκε 1661 φορές
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Χταπόδι ξιδάτο Χταπόδι ξιδάτο με τουρσιά »

Αφήστε ένα σχόλιο

Βεβαιωθείτε ότι στα πεδία που σημαίνονται με (*) έχετε εισάγει τις απαιτούμενες πληροφορίες.
Βασικός HTML κώδικας επιτρέπεται.

Είστε εδώ: Συνταγές Μαγειρικής Θαλασσινά Καλαμαράκια γεμιστά