Μερίδες: 4-5
Υλικά:
- 10 ντομάτες για γεμιστά
- 15 κ. σ. ρύζι καρόλινα ή τύπου αμερικής
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 φύλλο δάφνης
- 2 πρέζες σαφράν
- ½ φλυτζάνι τσαγιού λευκό κρασί
- 300 γρ. μύδια κατεψυγμένα
- 300 γρ. γαρίδα μικρή
- 2 αστεροείδη γλυκάνισο ή κανονικό
- ½ φλυτζάνι τσαγιού μαϊντανό
- ½ φλυτζάνι τσαγιού άνηθο
- 100 γρ. σελινόριζα
- ½ φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα και σωτάρουμε τα κρεμμύδια φρέσκα και ξερά, την σελινόριζα, σκόρδο, γαρίδες, μύδια, ρύζι και τα σβήνουμε με κρασί. Στη συνέχεια προσθέτουμε 2 φλυτζάνια τσαγιού νερό, μαϊντανό, άνηθο, σαφράν, γλυκάνισο, φύλλο δάφνης και το αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά μέχρι να μισοβράσει το ρύζι. Αδειάζουμε την ψίχα από τις ντομάτες, βάζουμε αλάτι, ζάχαρη και τις γεμίζουμε με την γέμιση μας (φάρσα ) αφού έχουμε αφαιρέσει το φύλλο δάφνης, γλυκάνισο. Τις βάζουμε σε ένα ταψί, πολτοποιούμε την ψίχα από τις ντομάτες και την περιχύνουμε στο ταψί. Προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, τριμμένη φρυγανιά και το ψήνουμε στους 180° C περίπου 1 ώρα.