Συνταγές Μαγειρικής με νου

ΝΟΣΤΙΜΕΣ & ΕΞΥΠΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Συνταγή για Γαρίδες σε τεμπούρα

Γαρίδες σε τεμπούρα

Αξιολογήστε αυτή τη συνταγή
(4 ψήφοι)

Υλικά:

  • 10 γαρίδες Νο 1
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 γρ. κόρν φλάουερ
  • 1 κουτάκι μπύρα (330ml)
  • 1 κ. σ. σουσάμι

 

Εκτέλεση:

Αφαιρούμε από τις γαρίδες το κεφάλι, το κέλυφος από την μέση, το μαύρο εντεράκι  και αφήνουμε μόνο την ουρά. Βάζουμε αλάτι, πιπέρι και τις αλευρώνουμε ελαφρώς. Σε ένα μπώλ βάζουμε το βούτυρο λιωμένο, την μπύρα και τα ανακατεύουμε με ένα σύρμα και σιγά σιγά προσθέτουμε το αλεύρι, το κόρν φλάουερ και  τα χτυπάμε καλά μέχρι να γίνει ένας χυλός. Τέλος βάζουμε το σουσάμι, αλάτι και πιπέρι. Πέρναμε τις γαρίδες από το χυλό και τις τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ξανθύνει η κρούστα.

 

Σημείωση

Τις συνοδεύουμε με γλυκόξινη σάλτσα.
Μπορούμε να βρούμε στο εμπόριο έτοιμες καθαρισμένες γαρίδες μόνο με την ούρα.
Δημοσιευμένο στο Θαλασσινά Γράφει ο/η  Συνταγές με νου Αναγνώστηκε 2778 φορές

Αφήστε ένα σχόλιο

Βεβαιωθείτε ότι στα πεδία που σημαίνονται με (*) έχετε εισάγει τις απαιτούμενες πληροφορίες.
Βασικός HTML κώδικας επιτρέπεται.

Είστε εδώ: Συνταγές Μαγειρικής Θαλασσινά Γαρίδες σε τεμπούρα