Συνταγές Μαγειρικής με νου

ΝΟΣΤΙΜΕΣ & ΕΞΥΠΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Συνταγή για Φοκάτσια (Focaccia - Ιταλικό ψωμί)

Φοκάτσια (Focaccia - Ιταλικό ψωμί)

Αξιολογήστε αυτή τη συνταγή
(4 ψήφοι)

Φοκάτσια (focaccia- ιταλικό ψωμί)

Υλικά:

  • 350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • 200 ml χλιαρό νερό
  • 20 γρ. ζάχαρη
  • 40 ml ελαιόλαδο( μέσα στην ζύμη)
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • Χοντρό αλάτι για το ψήσιμο
  • λίγο ελαιόλαδο

 

Εκτέλεση:

Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, ζάχαρη, μαγιά και τα ανακατεύουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε το λάδι ,αλάτι και το νερό. Το ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη( μπορούμε να βάλουμε μέσα στην ζύμη οποιοδήποτε μυρωδικό θέλουμε). Την σκεπάζουμε με μια μεβράνη.και την αφήνουμε να ξεκουραστεί τουλάχιστον 30'. Ύστερα λαδώνουμε ένα ταψί ή βάζουμε μια λαδόκολλα και το απλώνουμε με το χέρι μας ώστε να έχει πάχος 1,5  με 2 εκ. Με το δάκτυλο μας κάνουμε λακουβίτσες σε όλη την επιφάνεια της ζύμης. Περιχύνουμε με ελαιόλαδο όλη την επιφάνεια και πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι (αν θέλουμε βάζουμε και οποιοδήποτε μυρωδικό) Το ψήνουμε στο φούρνο στους 200° C-220° C περίπου 10'-15'.

 

Σημείωση

Το συνοδεύουμε με μια  πιατέλα από αλλαντικά και τυριά ή το ανοίγουμε και το κάνουμε σάντουιτς
Μπορούμε να βάλουμε φρέσκο δεντρολίβανο, θυμάρι, βασιλικό  για να δώσει πιο ωραία γεύση.
Ένα θέλουμε βάζουμε ντομάτα, ελιές, κρεμμύδι, σκόρδο και κάποιο τυρί
Δημοσιευμένο στο Ζύμες - Πίτες Γράφει ο/η  Συνταγές με νου Αναγνώστηκε 5710 φορές
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Τυρόπιτα κανταΐφι Pancakes »

Αφήστε ένα σχόλιο

Βεβαιωθείτε ότι στα πεδία που σημαίνονται με (*) έχετε εισάγει τις απαιτούμενες πληροφορίες.
Βασικός HTML κώδικας επιτρέπεται.

Είστε εδώ: Συνταγές Μαγειρικής Ζύμες - Πίτες Φοκάτσια (Focaccia - Ιταλικό ψωμί)