Μερίδες:
Υλικά:
- 1 κιλό σπανάκι
- 300 γρ. κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 3 πράσα ψιλοκομμένα
- 1 φλυτζάνι τσαγιού άνηθο
- 2 αυγά
- 1 φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- 300 γρ. τυρί φέτα
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Πλένουμε καλά το σπανάκι και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Τα βάζουμε σε ένα μπώλ και προσθέτουμε τα πράσα, κρεμμυδάκια, άνηθο, λάδι, αυγά, τυρί, αλάτι, πιπέρι και τα ανακατεύουμε. Αγοράζουμε έτοιμο φύλλο χωριάτικο ή ανοίγουμε μόνοι μας (βλ.ζύμες). Στο κάθε φύλλο που βάζουμε το αλείφουμε με ελαιόλαδο. Όταν ετοιμάσουμε την πίτα μας ρίχνουμε ελαιόλαδο και την βρέχουμε με λίγο νερό. Και αν θέλουμε προσθέτουμε σουσάμι.