Συνταγές Μαγειρικής με νου

ΝΟΣΤΙΜΕΣ & ΕΞΥΠΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Συνταγή για Κρουασανάκια

Κρουασανάκια

Αξιολογήστε αυτή τη συνταγή
(1 Ψήφος)

Υλικά:

  • 1 πακέτο φαριν-απ
  • 1 ποτήρι φρέσκο γάλα χλιαρό
  • 1/2 ποτήρι λάδι
  • 1 φακελάκι μαγιά
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1/2 βιτάμ λιωμένο για το ταψί

 

Εκτέλεση:

Αρχικά διαλύουμε την μαγιά στο ποτήρι γάλα. Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε μια λεκάνη, τα ζυμώνουμε και στην συνέχεια αφήνουμε την ζύμη να φουσκώσει περιπού για  1ώρα σε ζεστό μέρος. Έπειτα χωρίζουμε την ζύμη στα 4 και ανοίγουμε 4 φύλλα. Κόβουμε το κάθε φύλλο σε 8 ή 12 κομμάτια σε τρίγωνα. Βάζουμε  μια κουταλιά γέμιση( μερέντα ή τυρί) στο πλατύτερο μέρος του τριγώνου και το διπλώνουμε.Τα αφήνουμε πάλι να φουσκώσουν.Τέλος  τα βάζουμε σε ένα ταψί και τα αλείφουμε με ένα κρόκο αυγού.Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς περίπου 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

Δημοσιευμένο στο Ζύμες - Πίτες Γράφει η  Δέσποινα Πάκου Αναγνώστηκε 928 φορές
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Γρήγορη Ανοιχτή Τυρόπιτα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βεβαιωθείτε ότι στα πεδία που σημαίνονται με (*) έχετε εισάγει τις απαιτούμενες πληροφορίες.
Βασικός HTML κώδικας επιτρέπεται.