Συνταγές Μαγειρικής με νου

ΝΟΣΤΙΜΕΣ & ΕΞΥΠΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Συνταγή για Σπιτικά Ζυμαρικά

Σπιτικά Ζυμαρικά

Αξιολογήστε αυτή τη συνταγή
(10 ψήφοι)

Διαβάστε σε αυτή την συνταγή βήμα - βήμα οδηγίες για την παρασκευή σπιτικών ζυμαρικών καθώς και συμβουλές για την κοπή τους σε ταλιατέλες.

 

Μερίδες: 4-6

 

Υλικά:

  • 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 4 μεγάλα αυγά
  • λίγο αλάτι 

Εκτέλεση:

Σπιτικά Μακαρόνια 1

Κοσκινίζετε το αλεύρι πάνω σε μια μεγάλη ξύλινη επιφάνεια (µε το κοσκίνισμα αφήνετε τον αέρα να εισχωρήσει µέσα στο αλεύρι κάνοντας την ζύμη πιο αφράτη). Κρατάτε στην άκρη μερικές κουταλιές αλεύρι και µε το υπόλοιπο σχηματίζετε ένα λοφάκι. Κάνετε μια μικρή τρύπα στο κέντρο.

 

 


 

Σπιτικά Μακαρόνια 2 Σπιτικά Μακαρόνια 3

Ρίχνετε στην τρύπα πρώτα το αλάτι και μετά τα αυγά. Τα ανακατεύετε σιγά σιγά µε τη βοήθεια ενός πιρουνιού, έτσι ώστε να αποκτήσετε τελικά ένα σχετικά ομοιόμορφο μείγμα.

 

 

 

Σπιτικά Μακαρόνια 4

Δουλεύετε τη ζύμη µε τα χέρια ενσωματώνοντας λίγο λίγο κάθε φορά το αλεύρι που κρατήσατε στην άκρη, έτσι ώστε να αποκτήσετε στο τέλος μια σφιχτή ζύμη. Τη δουλεύετε µε τις παλάμες σας µε κινήσεις δυνατές, τουλάχιστον 10'.

 

 

 

Σπιτικά Μακαρόνια 5

Όταν η ζύµη γίνει σφιχτή και ελαστική, φτιάχνετε μια µπάλα και την αλευρώνετε. Τη βάζετε ανάμεσα σε δύο μπολ ή βαθιά πιάτα και την αφήνετε να «ξεκουραστεί» μισή ώρα περίπου.

 

 

 

Σπιτικά Μακαρόνια 6Σπιτικά Μακαρόνια 7

Παίρνετε κάθε φορά μια μικρή ποσότητα ζύμης και την ανοίγετε σε λεπτό φύλλο χρησιμοποιώντας τον πλάστη αλευρωμένο ή την ειδική μηχανή. Καλύπτετε τα φύλλα με ένα πανί και τα αφήνετε να «ξεκουραστούν» 10'.

 

 

Στο σημείο αυτό, από τα φύλλα μπορείτε να φτιάξετε τα σχήματα που εσείς προτιμάτε: ταλιατέλες, ταλιολίνι, παπαρντέλες και άλλα. Κατόπιν απλώνετε τα ζυμαρικά πάνω σε ένα πανί πασπαλισμένο µε αλεύρι και τα αφήνετε να στεγνώσουν.

Φτιάξτε Ταλιατέλες

Οι ταλιατέλες κόβονται πολύ εύκολα και με το χέρι. Φτιάχνετε τη ζύμη με τον τρόπο και τις αναλογίες που σας δώσαμε στη βασική συνταγή. Μόλις η ζύμη «ξεκουραστεί», τη μοιράζετε σε 2 ίσες ποσότητες και την ανοίγετε σε δύο φύλλα, όσο πιο λεπτά μπορείτε.

Σπιτικά Μακαρόνια Ταλιατέλες 1

Τα αφήνετε λίγο να στεγνώσουν, πασπαλίζετε το καθένα με λίγο αλεύρι το τυλίγετε σφιχτά σε ρολό, προσέχοντας να μην ανοίξουν.

 

 

 

 

 

Σπιτικά Μακαρόνια Ταλιατέλες 2Στη συνέχεια, κρατώντας με το αριστερό σας χέρι το ρολό και χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι με το δεξί, κόβετε το ρολό σε ομοιόμορφες φέτες στο φάρδος που θέλετε.

 

 

 

 

 

Σπιτικά Μακαρόνια Ταλιατέλες 3Ξετυλίγετε αμέσως τις ταλιατέλες και τις αφήνετε να στεγνώσουν προτού τις βράσετε ή τις τυλίξετε σε σχήμα φωλιάς. Μπορείτε να δώσετε στις ταλιατέλες το πάχος που θέλετε: από πολύ λεπτές μέχρι και πάχος 1,5 εκ. Οπωσδήποτε πρέπει να διαλέξετε ένα πολύ καλό μαχαίρι για τη δουλειά αυτή και να προσέξετε να μην έχει η λάμα του δοντάκια.

Δημοσιευμένο στο Ζυμαρικά - Ριζότο Γράφει ο/η  Συνταγές με νου Αναγνώστηκε 5178 φορές
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Παστίτσιο Ταλιατέλες με σπανάκι »

Αφήστε ένα σχόλιο

Βεβαιωθείτε ότι στα πεδία που σημαίνονται με (*) έχετε εισάγει τις απαιτούμενες πληροφορίες.
Βασικός HTML κώδικας επιτρέπεται.