Συνταγές Μαγειρικής με νου

ΝΟΣΤΙΜΕΣ & ΕΞΥΠΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Συνταγή για Ριζότο με γαρίδες (Β)

Ριζότο με γαρίδες (Β)

Αξιολογήστε αυτή τη συνταγή
(1 Ψήφος)

Μερίδες: 4 - 5

Υλικά:

  • 400 γρ. ρύζι αρμπόριο
  • 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 750 γρ. γαρίδες ολόκληρες
  • 50 γρ. βούτυρο
  • ½ καρότο χοντροκομμένο
  • ¾ φλυτζανιού λευκό κρασί
  • 50 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 1 σφηνάκι κονιάκ
  • Αλάτι
  • 5 κόκκους μαύρο πιπέρι
  • 1 φύλλο δάφνης
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 σφηνάκι ελαιόλαδο
  • 100 γρ παρμεζάνα

 

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε τις γαρίδες και κρατάμε σε ένα μπόλ το κέλυφος (κεφάλι, ουρά, σώμα). Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο, το 1 κρεμμύδι, το 1 σκόρδο και τα κελύφοι, καρότο, δάφνη, κόκκους πιπεριού  και τα σωτάρουμε για 4-5 λεπτά.

Στην συνέχεια τα σβήνουμε με το κονιάκ, μόλις εξατμιστεί το κονιάκ προσθέτουμε 2 λίτρα νερό και το αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά. Ύστερα σωτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο τις γαρίδες μέχρι να πάρουν χρώμα. Τις αφαιρούμε από την κατσαρόλα, στο ίδιο λάδι σωτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και έπειτα το ρύζι. Μόλις πάρει χρυσαφί χρώμα το σβήνουμε με κρασί, το αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε σταδιακά το ζωμό (όχι όλο 1.300 γρ.) που έχουμε φτιάξει και τα ανακατεύουμε.

Πριν ετοιμαστεί το φαγητό μας προσθέτουμε το αλάτι, πιπέρι, βούτυρο, κρέμα γάλακτος, τυρί, τις μισές γαρίδες ψιλοκομμένες  και το αφήνουμε να πάρει μια βράση. Τέλος τις υπόλοιπες γαρίδες τις αφήνουμε ολόκληρες και τις σερβίρουμε σε κάθε πιάτο μας.

 

Σημείωση

Το σερβίρουμε με flakes παρμεζάνας και ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Δημοσιευμένο στο Ζυμαρικά - Ριζότο Γράφει ο/η  Συνταγές με νου Αναγνώστηκε 1735 φορές
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Ριζότο λαχανικών (μιλανέζ) Ριζότο μανιταριών »

Αφήστε ένα σχόλιο

Βεβαιωθείτε ότι στα πεδία που σημαίνονται με (*) έχετε εισάγει τις απαιτούμενες πληροφορίες.
Βασικός HTML κώδικας επιτρέπεται.