Συνταγές Μαγειρικής με νου

ΝΟΣΤΙΜΕΣ & ΕΞΥΠΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Συνταγή για Ριζότο μανιταριών

Ριζότο μανιταριών

Αξιολογήστε αυτή τη συνταγή
(2 ψήφοι)

Μερίδες: 4 - 5

Υλικά:

  • 400 γρ. ρύζι αρμπόριο
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 2 καρότα τριμμένα στον τρίφτη
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένα
  • 1 ½ λίτρο  ζωμό κότας ή μοσχαρίσιο
  • 250 γρ. μανιτάρια Portobello σε ροδέλες
  • 30 γρ. μανιτάρια πορτσίνι αποξηραμένα
  • 400 γρ. μανιτάρια τύπου πολωνίας σε ροδέλες
  • 200 γρ. μανιτάρια πλευρώτους σε ζουλιέν
  • 50 γρ.  βούτυρο
  • 130 γρ. παρμεζάνα
  • ¾ φλυτζανιού λευκό κρασί
  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Εκτέλεση:

Βάζουμε τα αποξηραμένα πορτσίνι μέσα στον ζωμό κότας ή μοσχαρίσιο. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λίγο ελαιόλαδο σωτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, μόλις σωταριστούν, προσθέτουμε  όλα τα μανιτάρια, μαζί με τα πορτσίνι τα οποία  έχουμε στραγγίξει καλά και τα καρότα.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το ρύζι το σωτάρουμε για 3-4 λεπτά τα σβήνουμε με κρασί, μόλις εξατμιστεί το κρασί προσθέτουμε σταδιακά το ζωμό  και τα ανακατεύουμε συνέχεια σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει το ριζότο.
Ύστερα προσθέτουμε το βούτυρο, αλάτι, πιπέρι ,παρμεζάνα και την κρέμα γάλακτος και τα ανακατεύουμε όλα μαζί και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση.
Το αποσύρουμε από την φωτιά και το σερβίρουμε.

 

Σημείωση

Το σερβίρουμε με flakes παρμεζάνας και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Η μορφή του ριζότου πρέπει να είναι υγρή.
Δημοσιευμένο στο Ζυμαρικά - Ριζότο Γράφει ο/η  Συνταγές με νου Αναγνώστηκε 2142 φορές
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Ριζότο με γαρίδες (Β) Ριζότο με γαρίδες »

Αφήστε ένα σχόλιο

Βεβαιωθείτε ότι στα πεδία που σημαίνονται με (*) έχετε εισάγει τις απαιτούμενες πληροφορίες.
Βασικός HTML κώδικας επιτρέπεται.