Συνταγές Μαγειρικής με νου

ΝΟΣΤΙΜΕΣ & ΕΞΥΠΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Συνταγή για Παστίτσιο

Παστίτσιο

Αξιολογήστε αυτή τη συνταγή
(2 ψήφοι)

Μερίδες: 8-10

Υλικά:

  • 500 γρ. Μακαρόνια χοντρά
  • 600 γρ. κιμά μοσχαρίσιος
  • 2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 250 γρ. χυμός ντομάτας
  • 1 κ. σ. ντοματοπελτέ
  • ½ φλυτζάνι τσαγιού μαϊντανό
  • Μισό φλυτζάνι τσαγιού λευκό κρασί
  • ½ φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 1 φύλλο δάφνη
  • 4 κόκκους μπαχάρι, γαρύφαλλο
  • 1 ξυλαράκι κανέλας
  • Λίγη ζάχαρη
  • 8 κόκκους πιπέρι
  • 150 γρ. σκληρό τυρί

 

Εκτέλεση:

Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα και σωτάρουμε τα κρεμμύδια, σκόρδο και ύστερα το κιμά τον οποίο ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να διαλυθεί. Σβήνουμε με κρασί το οποίο αφήνουμε να εξατμιστεί και προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, πελτέ, ζάχαρη και όλα τα μπαχαρικά, τέλος ρίχνουμε 1 ποτήρι νερό και το αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά περίπου για 1 ώρα και 20 λεπτά. 10 λεπτά πριν ολοκληρωθεί το φαγητό μας προσθέτουμε τον μαϊντανό. Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό περίπου 7 λεπτά. Τοποθετούμε σε ένα ταψί τα μακαρόνια και από πάνω λίγο από την μπεσαμέλ (βλ.σάλτσες) και τυρί τριμμένο, μετά προσθέτουμε τον κιμά (χωρίς ζουμί) και πάλι τυρί. Τέλος στρώνουμε την μπεσαμέλ και ρίχνουμε το υπόλοιπο τυρί, το ψήνουμε στους 190° C (ανάλογα τον φούρνο) για 35-40 λεπτά.

Σημείωση

Για να στρώνουμε πιο εύκολα την μπεσαμέλ πρέπει να είναι ζεστή.
Εάν θέλουμε μπορούμε να ανακατέψουμε τα μακαρόνια με τον περισσότερο κιμά και λίγο από την μπεσαμέλ να τα στρώσουμε στο ταψί να προσθέσουμε τον υπόλοιπο κιμά και την μπεσαμέλ.
Δημοσιευμένο στο Ζυμαρικά - Ριζότο Γράφει ο/η  Συνταγές με νου Αναγνώστηκε 2143 φορές

Αφήστε ένα σχόλιο

Βεβαιωθείτε ότι στα πεδία που σημαίνονται με (*) έχετε εισάγει τις απαιτούμενες πληροφορίες.
Βασικός HTML κώδικας επιτρέπεται.