Μερίδες: 4
Υλικά:
- 500 γρ. μακαρόνια
- 500 γρ. χυμός ντομάτας ή ντομάτα κονκασέ
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- Αλάτι, πιπέρι
- Λίγη ζάχαρη
- 1 φύλλο δάφνη
- 2 πρέζες βασιλικό ή 8 φυλλαράκια φρέσκο βασιλικό
- 1 σφηνάκι λευκό κρασί
- ½ φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα και σωτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι, δάφνη, βασιλικό και τέλος ρίχνουμε 1 ½ ποτήρι νερό και το αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά περίπου για 20-25 λεπτά μέχρι να πήξει η σάλτσα μας. Τα μακαρόνια τα βράζουμε σε αρκετό νερό στο οποίο έχουμε προσθέσει αλάτι και τα βράζουμε για 7- 8λεπτά. Μετά τα στραγγίζουμε και τα ξεπλένουμε με νερό και προσθέτουμε βούτυρο ή ηλιέλαιο στην κατσαρόλα αφού το έχουμε κάψει πρώτα.
Σημείωση
Μπορούμε να προσθέσουμε 1 καρότο(μεγάλα κομμάτια)και ½ μήλο(στην μέση) στην σάλτσα μας για να εμπλουτίσουμε το άρωμα μας.Και 1 κύβο ζωμό λαχανικών ή κότας.