Συνταγές Μαγειρικής με νου

ΝΟΣΤΙΜΕΣ & ΕΞΥΠΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Συνταγή για Μακαρόνια με σάλτσα ντομάτας (Ναπολιτέν)

Μακαρόνια με σάλτσα ντομάτας (Ναπολιτέν)

Αξιολογήστε αυτή τη συνταγή
(13 ψήφοι)

Μερίδες: 4

Υλικά:

  • 500 γρ. μακαρόνια
  • 500 γρ. χυμός ντομάτας ή ντομάτα κονκασέ
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Λίγη ζάχαρη
  • 1 φύλλο δάφνη
  • 2 πρέζες βασιλικό ή 8 φυλλαράκια φρέσκο βασιλικό
  • 1 σφηνάκι λευκό κρασί
  • ½ φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο

 

Εκτέλεση:

Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα και σωτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι, δάφνη, βασιλικό και τέλος ρίχνουμε 1 ½ ποτήρι νερό και το αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά περίπου για 20-25 λεπτά μέχρι να πήξει η σάλτσα μας. Τα μακαρόνια τα βράζουμε σε αρκετό νερό στο οποίο έχουμε προσθέσει αλάτι και τα βράζουμε για 7- 8λεπτά. Μετά τα στραγγίζουμε και τα ξεπλένουμε με νερό  και προσθέτουμε βούτυρο ή ηλιέλαιο στην κατσαρόλα αφού το έχουμε κάψει πρώτα.

 

Σημείωση

Μπορούμε να προσθέσουμε 1 καρότο(μεγάλα κομμάτια)και ½ μήλο(στην μέση) στην σάλτσα μας για να εμπλουτίσουμε το άρωμα μας.
Και 1 κύβο ζωμό λαχανικών ή κότας.
Δημοσιευμένο στο Ζυμαρικά - Ριζότο Γράφει ο/η  Συνταγές με νου Αναγνώστηκε 14407 φορές
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Μακαρόνια με Κιμά (Μπολονέζ) Παστίτσιο »

Αφήστε ένα σχόλιο

Βεβαιωθείτε ότι στα πεδία που σημαίνονται με (*) έχετε εισάγει τις απαιτούμενες πληροφορίες.
Βασικός HTML κώδικας επιτρέπεται.

Είστε εδώ: Συνταγές Μαγειρικής Ζυμαρικά - Ριζότο Μακαρόνια με σάλτσα ντομάτας (Ναπολιτέν)