Συνταγές Μαγειρικής με νου

ΝΟΣΤΙΜΕΣ & ΕΞΥΠΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Συνταγή για Μακαρόνια με Κιμά (Μπολονέζ)

Μακαρόνια με Κιμά (Μπολονέζ)

Αξιολογήστε αυτή τη συνταγή
(1 Ψήφος)

Μερίδες: 4

Υλικά:

  • 500 γρ. μακαρόνια σπαγγέτι
  • 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιος
  • 2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 250 γρ. χυμός ντομάτας
  • 1 κ σ ντοματοπελτέ
  • ½ φλυτζάνι τσαγιού μαιντανό
  • ½ φλυτζάνι τσαγιού λευκό κρασί
  • ½ φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 1 φύλλο δάφνη
  • 4 κόκκους μπαχάρι, γαρύφαλλο
  • 1 ξυλαράκι κανέλας
  • Λίγη ζάχαρη
  • 8 κόκκους πιπέρι

 

Εκτέλεση:

Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα και σωτάρουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και ύστερα το κιμά τον οποίο ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να διαλυθεί. Σβήνουμε με κρασί το οποίο αφήνουμε να εξατμιστεί και προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, πελτέ, ζάχαρη και όλα τα μπαχαρικά, τέλος ρίχνουμε 1 ποτήρι νερό και το αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά περίπου για 1 ώρα και 20'. 10' πριν ολοκληρωθεί το φαγητό μας προσθέτουμε τον μαϊντανό.

Τα μακαρόνια τα βράζουμε σε αρκετό νερό στο οποίο έχουμε προσθέσει αλάτι και τα βράζουμε για 7' - 8'. Μετά τα στραγγίζουμε και τα ξεπλένουμε με νερό  και προσθέτουμε βούτυρο ή ηλιέλαιο στην κατσαρόλα αφού το έχουμε κάψει πρώτα.

 

Σημείωση

Προαιρετικά προσθέτουμε καρότο ψιλοκομμένο και πάπρικα γλυκιά.
Δημοσιευμένο στο Ζυμαρικά - Ριζότο Γράφει ο/η  Συνταγές με νου Αναγνώστηκε 2361 φορές

Αφήστε ένα σχόλιο

Βεβαιωθείτε ότι στα πεδία που σημαίνονται με (*) έχετε εισάγει τις απαιτούμενες πληροφορίες.
Βασικός HTML κώδικας επιτρέπεται.

Είστε εδώ: Συνταγές Μαγειρικής Ζυμαρικά - Ριζότο Μακαρόνια με Κιμά (Μπολονέζ)