Μερίδες: 5-6
Υλικά:
- 1 πακέτο λιγκουίνι
- 2 καρότα
- 2 μέτριες μελιτζάνες
- 2 κολοκυθάκια
- 2 πράσινες πιπεριές
- 2 κόκκινες πιπεριές
- 2 μέτριες ντομάτες
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
- 3 σκόρδο
- 3 κ.σ. χυμό ντομάτας
- ½ φλυτζάνι τσαγιού μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 πρέζες βασιλικό ξερό ή 10 φυλλαράκια φρέσκο
- ½ φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- ½ φλυτζάνι τσαγιού λευκό κρασί
- Αλάτι, πιπέρι
- Τυρί παρμεζάνα
Εκτέλεση:
Κόβουμε όλα τα λαχανικά μας σε καρέ (σχήμα ζαριού). Βάζουμε το λάδι σε ένα γουόκ ή σε μια κατσαρόλα και σωτάρουμε καλά τα λαχανικά μας σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι. Την ντομάτα την προσθέτουμε στο τέλος για να σωταριστεί.
Τα σβήνουμε με κρασί, μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, βασιλικό, μαϊντανό και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση.
Βράζουμε τα λιγκουίνι σε αρκετό αλατισμένο νερό και όταν βράσουν τα παίρνουμε με μια λαβίδα και τα προσθέτουμε στην σάλτσα μας, βάζουμε το τυρί τα ανακατεύουμε όλα μαζί.