Συνταγές Μαγειρικής με νου

ΝΟΣΤΙΜΕΣ & ΕΞΥΠΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Συνταγή για Λαζάνια με κιμά γαλοπούλας

Λαζάνια με κιμά γαλοπούλας

Αξιολογήστε αυτή τη συνταγή
(1 Ψήφος)

Μερίδες: 8-9

Υλικά:

  • 500 γρ. λαζάνια (βάζουμε όσο χρειαστούμε)
  • 400 γρ. κιμά γαλοπούλας (στήθος & μπούτι)
  • 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 6 φέτες μπεϊκον σε φέτες
  • 1 μέτρια πιπεριά φλωρίνης χοντροκομμένη
  • 3 πρέζες βασιλικό
  • Λίγη πάπρικα γλυκιά, μοσχοκάρυδο, κύμινο
  • 150 γρ. ντομάτα κονκασέ ή χυμός ντομάτας
  • 400 γρ. κρέμα γάλακτος
  • ½ φλυτζάνι μαϊντανό
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 2 σφηνάκια ελαιόλαδο
  • 200 γρ. παρμέζανα

Εκτέλεση:

Βάζουμε το ένα σφηνάκι λάδι στην κατσαρόλα και σωτάρουμε τα κρεμμύδια, σκόρδο, πιπεριά και τον κιμά μέχρι να ψηθεί. Όταν ετοιμαστεί το πολτοποιούμε. Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε το άλλο σφηνάκι λάδι και σωτάρουμε το μπέικον, το μίγμα από τον κιμά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, αλάτι, πιπέρι, κύμινο, μοσχοκάρυδο, πάπρικα, βασιλικό, μαϊντανό, χυμό ντομάτας και τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά περίπου για 15 λεπτά και στο τέλος προσθέτουμε τα 150 γρ παρμεζάνα. Σε ένα ταψί 30χ30 στρώνουμε τα λαζάνια βάζουμε το μίγμα που έχουμε φτιάξει και φτιάχνουμε 4 στρώσεις στο τέλος προσθέτουμε την μπεσαμέλ (βλ. σάλτσες) και την υπόλοιπη παρμεζάνα. Το ψήνουμε στους 200° C περίπου 45 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.

 

Σημείωση

Αντι για λαζάνια μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κανελόνια.
Δημοσιευμένο στο Ζυμαρικά - Ριζότο Γράφει ο/η  Συνταγές με νου Αναγνώστηκε 2180 φορές
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Λαζάνια με κιμά Μακαρόνια Καρμπονάρα »

Αφήστε ένα σχόλιο

Βεβαιωθείτε ότι στα πεδία που σημαίνονται με (*) έχετε εισάγει τις απαιτούμενες πληροφορίες.
Βασικός HTML κώδικας επιτρέπεται.

Είστε εδώ: Συνταγές Μαγειρικής Ζυμαρικά - Ριζότο Λαζάνια με κιμά γαλοπούλας