Συνταγές Μαγειρικής με νου

ΝΟΣΤΙΜΕΣ & ΕΞΥΠΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Συνταγές Μαγειρικής

Συνταγές Μαγειρικής

Καλώς ήρθατε στο κεντρικό μενού του συνταγές μαγειρικής με νου. Όλες οι συνταγές μας είναι γραμμένες και δοκιμασμένες από τον Chef μας και απευθύνονται σε όλους εσάς που αγαπάτε το καλό φαγητό και λατρεύετε να το φτιάχνετε μόνοι σας.

Υποκατηγορίες

Ορεκτικά - Γαρνιτούρες

Ορεκτικά - Γαρνιτούρες

Για μας τους Έλληνες το φαγητό εκτός από ανάγκη είναι και απόλαυση. Υπάρχουν χιλιάδες συνταγές μαγειρικής για ορεκτικά και μεζεδάκια τα οποία απολαμβάνουμε στο σπίτι μας και στα ταβερνάκια με την συνοδεία κρασιού, ούζου κλπ.

Στο συνταγές μαγειρικής με νου θα βρείτε πολλές από τις καλύτερες συνταγές για ορεκτικά – μεζεδάκια και γαρνιτούρες.

Προβολή συνταγών...
Κρεατικά

Κρεατικά

Τα κρεατικά αποτελούν το Α και το Ω της Ελληνικής κουζίνας. Είναι τροφές με μεγάλη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες (λευκώματα) οι οποίες είναι απαραίτητες για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού του ανθρώπου. Καμία άλλη τροφή δεν έχει την ποσότητα και την ποιότητα των λευκωμάτων που περιέχονται στο κρέας. Ειδικά τα παιδιά έχουν μεγαλύτερη ανάγκη από λευκώματα ζωικής προέλευσης τα οποία είναι αναγκαία για την σωστή ανάπτυξή τους. Βρείτε στο συνταγές μαγειρικής με νου μία μεγάλη λίστα με συνταγές μαγειρικής για κρεατικά ανά τύπο κρέατος. 

Προβολή συνταγών...
Κιμάδες

Κιμάδες

Ο κιμάς ως βασικό υλικό περιέχεται σε πολλές συνταγές μαγειρικής ενώ "απαραίτητα" η ελληνική οικογένεια τον γεύεται τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Τα μακαρόνια με κιμά, τα μπιφτέκια, οι κεφτέδες, το παστίτσιο και ο μουσακάς  είναι λίγα μόνο από τα εκατοντάδες φαγητά που τον περιέχουν, ενώ είναι πάρα πολλές και οι συνταγές  που τον έχουν ως βασικό υλικό τους.

Στο συνταγές μαγειρικής με νου θα βρείτε ποιοτικές συνταγές με κιμά που επιμελείται και γράφει ο Σεφ μας. 

Προβολή συνταγών...
Θαλασσινά

Θαλασσινά

Τα ψάρια καθώς και τα θαλασσινά αποτελούν μια από τις βασικότερες τροφές γιατί περιέχουν στοιχεία όπως ιώδιο, μαγνήσιο, λεύκωμα, Ω3 τα οποία είναι βασικά για την σωστή λειτουργία του οργανισμού μας. Τηγανιτά, ψητά ή βραστά τα θαλασσινά και τα ψάρια δίνουν ένα εκλεκτό και νόστιμο πιάτο στο καθημερινό τραπέζι. Στο συνταγές μαγειρικής με νου θα βρείτε πολλές συνταγές με ψάρι και θαλασσινά με συνδυασμό λαχανικών, ζυμαρικών κλπ.

Προβολή συνταγών...
Σαλάτες

Σαλάτες

Η ονομασία σαλάτα προέρχεται από την λατινική "Herba salata" που σημαίνει αλατισμένα χόρτα. Η σαλάτα είναι το απαραίτητο συνοδευτικό κάθε γεύματος ενώ πολλές φορές μια απλή σαλάτα αποτελεί το ελαφρύ γεύμα μας. Οι σαλάτες διαιρούνται σε δύο κατηγορίες, τις απλές και τις σύνθετες. Οι απλές περιέχουν συνήθως ένα ή περισσότερα ήδη λαχανικών μαζί με μια απλή σάλτσα ενώ οι σύνθετες εκτός απο τα λαχανικά περιέχουν και άλλα υλικά όπως κομάτια φρούτων, ξηρούς καρπούς, αυγά, κομάτια κρέατος κλπ και μπορεί να περιλαμβάνουν μια πιο πολύπλοκη σάλτσα όπως η μαγιονέζα.        

Προβολή συνταγών...
Σάλτσες

Σάλτσες

Οι σάλτσες αποτελούν το απαραίτητο συμπλήρωμα πολλών φαγητών ενώ αρκετές φορές συμπληρώνουν το φαγητό πριν ακόμη αυτό ψηθεί όπως στο παστίτσιο και το μουσακά.

Οι βασικές σάλτσες που χρησιμοποιούνται στην μαγειρική είναι λίγες όπως η μπεσαμέλ, η μαγιονέζα, η σάλτσα ντομάτας, και το λαδόξιδο ενώ όλες οι άλλες σάλτσες αποτελούν παραλλαγές των βασικών.

Στο συνταγές μαγειρικής με νου θα βρείτε πολλές ποιοτικές και πρωτότυπες συνταγές για σάλτσες που επιμελείτε ο Σεφ μας. 

Προβολή συνταγών...
Ζυμαρικά - Ριζότο

Ζυμαρικά - Ριζότο

Τα ζυμαρικά έχουν ενταχθεί στο καθημερινό μας διαιτολόγιο επειδή η θρεπτική τους αξία είναι μεγάλη παρέχοντας στον οργανισμό μας πρωτεΐνες, φυτικές ίνες και υδατάνθρακες, αλλά και γιατί η παρασκευή τους είναι εύκολη και γρήγορη.

Ο κύριος εκπρόσωπος των ζυμαρικών είναι τα μακαρόνια τα οποία είναι ένα από τα βασικά υλικά σε πολλές συνταγές μαγειρικής, από ένα παστίτσιο μέχρι μία μακαρονόπιτα.

Προβολή συνταγών...
Λαδερά

Λαδερά

Τα λαδερά φαγητά είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής κουζίνας. Παραδοσιακά κάθε Τετάρτη και Παρασκευή το πιάτο της ημέρας ήταν ένα νόστιμο, νηστίσιμο λαδερό φαγητό το οποίο συνοδευόταν από διάφορες σαλάτες, ελιές και ορεκτικά.

Το κύριο συστατικό των λαδερών είναι το ελαιόλαδο που μαζί με το τσιγαρισμένο κρεμμύδι θα δώσει την ιδιαίτερη γεύση στο φαγητό σας.

Εντάξτε κάποια λαδερά φαγητά στο εβδομαδιαίο μενού σας και προσφέρετε στην οικογένειά σας ένα νόστιμο και υγιεινό γεύμα.

Προβολή συνταγών...
Όσπρια

Όσπρια

Τα όσπρια, οι εδώδιμοι καρποί (συνήθως ξεροί) διαφόρων φυτών, περιλαμβάνουν τα φασόλια, τα ρεβύθια, τις φακές, τα μπιζέλια κλπ. Είναι μια πλούσια πηγή πρωτεΐνης, βιταμινών και μεταλικών αλάτων και αποτελούν σπουδαίο διατροφικό στοιχείο.

Τα όσπρια είναι το βασικό συστατικό στις κουζίνες πολλών χωρών.  Στην Ελληνική κουζίνα βρίσκουμε πολλές συνταγές μαγειρικής για όσπρια.

Προβολή συνταγών...
Σούπες

Σούπες

Οι σούπες είναι ένα ελαφρύ, νόστιμο και υγιεινό φαγητό, τις οποίες συνήθως καταναλώνουμε βράδυ.
Οι σούπες για να είναι πιο νόστιμες και για να μην χάνουν τα θρεπτικά συστατικά τους θα πρέπει να μαγειρεύονται σε χαμηλή θερμοκρασία και τα διάφορα υλικά τους (λαχανικά) να τα βάζουμε από την αρχή (πρίν βράσει το νερό). Σερβίρονται πάντα ζεστές και συνήθως συνοδεύονται από ψωμί σε διάφορες μορφές όπως κρουτόν, παξιμάδια κ.λπ.

Προβολή συνταγών...
Ζύμες - Πίτες

Ζύμες - Πίτες

Οι πίτες αποτελούν τον κύριο εκπρόσωπο της Ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας. Τα κύρια συστατικά μιας πίτας είναι τα πολύ λεπτά φύλλα από ζυμάρι (έτοιμα ή χειροποίητα ) ενώ για την γέμιση χρησιμοποιούνται κυρίως χόρτα και μυρωδικά, τυρί, κρέμες (για γλυκές πίτες) και σπανιότερα κρέας, κοτόπουλο, μακαρόνια κλπ. Κάθε περιοχή της Ελλάδας έχει τις δικές τις συνταγές για πίτες, ενώ η πιο ξακουστή περιοχή γαι τις πίτες της είναι η Ήπειρος.

Προβολή συνταγών...
Είστε εδώ: Συνταγές Μαγειρικής